Sportování dětí není jen o nich, ale i o rodičích!

Dnes se to na brněnském výstavišti jen hemží sportovními hvězdami? Jak je možné, že tu potkáte krasobruslaře Tomáše Vernera, který se snaží vstřelit gól a fandí mu plážová volejbalistka Kristýna Hoidarová Kolocová, plzeňský fotbalista Pavel Horváth společně s Antonínem Panenkou, kterým sekunduje atletka Kateřina Baďurová s cvičitelkou Hankou Kynychovou, co je vlastně pojí? No přece právě probíhající festival LIFE!

Poprvé na tento festival pohybu, sportu a tance zavítal poprvé i Tomáš Verner, bývalý český krasobruslař a označil to jako svůj nultý ročník, ale Kdykoliv je prý nějaké sportování v Brně, rád se prý přijede podívat.  „Nemám to daleko a dokonce když jsem jezdil ještě nějaký exhibiční vystoupení, tak Brněnská hala byla vždy úplně vyprodaná, takže já mám na Brno dobré vzpomínky.  Když zavolali organizátoři LIFE!, tak říkám ano, děkuju – jedu,“ vysvětlil, Tomáš Verner, proč ani na minutu nezaváhal a pozvání přijal.

Připustil, že není dnes úplně jednoduché přimět děti sportovat a vrcholový sport je nejen o nich, ale i o rodičích a především o jejich egu, které zasahuje někdy až příliš a chybně do možného růstu malých sportovců, jindy zase je zájem a podpora ze strany rodičů nedostatečný. Zkušenosti čerpá z vlastní zkušenosti v rámci projektu určeného pro školy a školky, který pořádá Sportovní akademie Tomáše Wernera.

„S krasobruslením jsem začal v 5-ti letech, na základní škole se k tomu přidala lehká atletika, karate a fotbal. Jak se zvyšovala náročnost, musely pak jednotlivé sporty odpadnout, protože den má jen 24 hodin a musel zbýt i čas na školu, takže zvítězilo krasobruslení,“ prozradil Tomáš Verner, mistr Evropy, který zavzpomínal i na to, že jeho otec si vždycky našel čas třeba i na společný fotbálek.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
351 x [13%]
Aperol spritz
243 x [9%]
Cuba Libre
257 x [10%]
Piňa Colada
243 x [9%]
Daiquiri
248 x [9%]
Margarita
347 x [13%]
Cosmopolitan
264 x [10%]
Mai-Tai
228 x [9%]
Whiskey sour
241 x [9%]
Pisco sour
251 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2673

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru