Chlamydie může být nenápadným ničitelem plodnosti!

Nebezpečí chlamydií si uvědomuje jen málokdo. Přitom jde o nejrychleji narůstající infekci!Faktem je, že nám sice nehrozí smrtelná nemoc či paralýza mozku jako je to u známějšího onemocnění syfilis, nicméně dokážou nám způsobit řadu nepříjemných problémů. Bakterie druhu Chlamydie trachomatis jsou totiž pěkné potvůrky. Tiše přežívají uvnitř buněk, a to způsobuje komplikované odhalení diagnostiky a její následné léčení. Nákaza probíhá zpravidla bez příznaků, či malými nepatrnými projevy.

Chlamydie nám způsobit řadu vážných následků. Přežívají uvnitř buněk, to znamená, že se hůře diagnostikují i léčí. Nákaza probíhá často bez příznaků nebo s projevy tak malými, že si jich zpravidla infikovaný člověk ani nevšimne. Ženy, které tímto onemocněním trpí častěji, než muži mívají následující příznaky:

  • Bolesti a pálení při močení
  • Bolest při pohlavním styku
  • Bolest v podbřišku
  • Vodnatý výtok z pochvy

U mužů se projevují příznaky v podobě řezání a pálení při močení, častěji močí, někdy mají problém s udržením moči, nebo mohou cítit napětí či bolest ve varlatech.

Chlamydie v útoku

Co nastává, když příznaky nezjistíme včas? Chlamydie napadá buňky a tím vyvolává v těle zánět, který vede k dalším potížím… tady by byla vhodná citace paní doktorky.

V případě žen dochází k zánětům především orgánů malé pánve, mimoděložní těhotenství, nebo o srůsty ve vejcovodech. Z tohoto titulu pak může dojít až k neprůchodnosti či slepení vejcovodů, a tedy k neplodnosti. Muži jsou na tom sice o něco lépe, ale i tak zánět postupuje močovou trubicí až do nadvarlat, kde dochází k podobným symptomům jako u žen. Odhalení nakažení může trval i celé roky. Pokud by chtěla žena otěhotnět, dochází k asistované reprodukci.

Jaká je nejlepší a nejefektivnější obrana?

Je to jednoduché – prevence. Nevystavujte se zbytečné možnosti nakažení. Zkontrolujte sebe a svého partnera na pohlavní infekce a dopřejte si spokojený a bezpečný sexuální život.

Klinika Markin Health & Beauty jako jedna z mála nabízí genetické vyšetření metodou PCR, která testuje sedm nejčastějších pohlavních chorob včetně onemocnění chlamydií a individuálního poradentství v oblasti gynekologie a porodnictví.

„Naše ordinace provádí klinické a laboratorní vyšetření u žen i u mužů na pohlavně přenosné choroby, záněty pohlavních orgánů a močových cest. Dále provádíme diagnostiku a léčbu neplodnosti vyvolanou zánětlivými onemocněními pohlavních orgánů,” říká paní doktorka Halyna Markin, majitelka, vedoucí lékařka v oblasti porodnictví, gynekologie a estetické medicíny.

Jak v Markin probíhá vyšetření? Diskrétnost na prvním místě!

Laboratorní vyšetření se na klinice Markin provádí diskrétně, ve sterilních podmínkách v ordinaci ambulantně nebo v případě nutnosti doporučí pacietku na specializované pracoviště.

Výjimečností nové Kliniky Markin Health & Beauty je právě šíře poskytovaných služeb na jediném místě pod vedením odborníků v oboru. Když navštívíte kliniku Markin, uvědomíte si, že jste objevili to pravé místo pro vaše zdraví.

Centrum Markin Health & Beauty můžete navštívit na adrese: Praha 6, Žukovského 888/2, centrum Delta A  - 5. patro

Více informací nalezete na: www.markin.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
356 x [13%]
Aperol spritz
246 x [9%]
Cuba Libre
262 x [10%]
Piňa Colada
247 x [9%]
Daiquiri
252 x [9%]
Margarita
351 x [13%]
Cosmopolitan
269 x [10%]
Mai-Tai
232 x [9%]
Whiskey sour
244 x [9%]
Pisco sour
255 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2714

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru