Plzeňský Prazdroj se znovu otevřel turistům

Konečně se Plzeňský Prazdroj po více než deseti týdnech vynucené pauzy znovu otevřel turistům. Ti mohou navštívit velmi žádanou prohlídkovou trasu Pilsner Urquell i se zážitkovými akcemi, pivovarské šalandy, Plzeňské historické podzemí a Pivovarské muzeum.

„Od pondělí jsme v souladu s rozvolňováním opatření, která byla zavedena v souvislosti s koronavirem, otevřeli pro veřejnost téměř celou trasu Pilsner Urquell s výjimkou stáčírny. Návštěvníci tak mají opět možnost nahlédnout do historie i výroby piva Pilsner Urquell a v ležáckých sklepích ho i ochutnat. Znovuotevřené jsou také pivovarské šalandy, kde se často pořádají oslavy nebo rozlučky se svobodou, znovu organizujeme také školy čepování a návštěvníkům je opět k dispozici prodejna dárkových předmětů,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj v souvislosti s hygienickými opatřeními stanovil maximální počet návštěvníků jedné prohlídky na 30 osob. Zároveň zavedl i další opatření s cílem chránit zdraví turistů i zaměstnanců. „V Návštěvnickém centru i na prohlídkových trasách jsou pro všechny k dispozici bezdotykové zásobníky s desinfekcí, pokladna má ochranná plexiskla a zároveň platí ve všech vnitřních prostorách povinnost nosit roušku. Ty jsou návštěvníkům k dispozici spolu s jednorázovými rukavicemi i na všech recepcích,“ dodává Rudolf Šlehofer.

Zájemci mohou využít prohlídky v češtině a alespoň jednou denně i v angličtině. V závislosti na otevírání hranic a zájmu zahraničních turistů pak Prazdroj chystá přidat i prohlídky v dalších jazycích. Konkrétní informace o prohlídkách včetně volných časů jsou k dispozici na stránkách pivovaru. Otevřené jsou pro návštěvníky také Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí. Prohlídková trasa Gambrinus zatím zůstává z důvodu zvýšených bezpečnostních opatření zavřená, protože z velké části prochází výrobní částí.

„Věříme, že se plzeňský pivovar opět stane živým místem. A to nejen díky našim prohlídkovým trasám, ale otevíráme také naše konferenční centrum Secese, kde lze pořádat firemní akce, jednání či večírky. Stejně tak je možné u nás pořádat svatby. A chystáme i naše tradiční letní akce na nádvoří pivovaru. Vše samozřejmě při dodržení zvýšených hygienických podmínek,“ uvádí Rudolf Šlehofer.

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
79 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
75 x [10%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 788

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru