Domů Sport

Staněk, Schumacher i Fraga chtějí v Maďarsku pro český tým vybojovat body!

O své první body budou v rámci Velké ceny Maďarska šampionátu FIA F3 usilovat Roman Staněk, David Schumacher a Igor Fraga. Jezdci české stáje Charouz Racing System zatím coby nováčci v seriálu bojují sami se sebou, ale i s technikou. Na druhou stranu poslední závod ve Štýrsku ukázal, že se možná začíná blýskat na lepší časy. Potvrdit by se to mělo právě na Hungaroringu.

Po dvou úvodních podnicích seriálu FIA F3 jsou jezdci českého týmu Charouz Racing System stále bez bodu. Zatím nejblíže k nějakému bodíku byl David Schumacher, když se v deštivé loterii ve Štýrsku držel v hlavním závodě na jedenáctém místě a nebýt červených vlajek, zřejmě by se do elitní desítku v pohodě dostal. Rychlost měl, stejně jako Igor Fraga, které však zatím pronásledují technické problémy v těch nejdůležitějších momentech závodů. 

Český supertalent Roman Staněk se o tom, že bude letos startovat v kokpitu formule 3, dozvěděl těsně před prvním volným tréninkem sezóny. Času na sžití se s monopostem tak moc neměl. Přesto dokázal hned první kvalifikace dokončit jako desátý. Zatím mu však chybí zkušenosti k tomu, aby se dokázal prosadit mezi nejlepší. Zlom by ale mohl přijít v Maďarsku. „Pokud se mi povede kvalifikace, mohu myslet na body,“ dobře si uvědomuje Staněk.

Problémy s nastavením vozu jsou, zdá se, minulostí. Dobrá zpráva hlavně pro Igora Fragu. Mr. Playstation tak neskrývá velké odhodlání. „Věřím, že budu moci konečně závodit naplno. Kvalifikace ukáže,“ má jasno. Důležitost kvalifikace potvrzuje i David Schumacher. „Třicet vozů ve startovním poli je hodně. Je složité se během závodu dostat více dopředu.“

Jak se jezdcům v tolikrát skloňované kvalifikace můžete sledovat v pátek od 14.05 na livetimingu na oficiální stránkách FIA F3 zde. Hlavní závod začíná v sobotu od 10.20, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport1. Nedělní sprint uvidíte od 9.45 na Sport2.

Foto: Dutch Photo Agency

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
175 x [10%]
Hospoda/hostinec
162 x [10%]
Pivnice
176 x [10%]
Vinárna
158 x [9%]
Kavárna
178 x [10%]
Čajovna
161 x [9%]
Bar
175 x [10%]
Bistro
172 x [10%]
Rychlé občerstvení
181 x [11%]
Cukrárna
161 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1699

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

Equal Pay Day

JDI nahoru