Domů Sport

Staněk, Schumacher i Fraga chtějí v Maďarsku pro český tým vybojovat body!

O své první body budou v rámci Velké ceny Maďarska šampionátu FIA F3 usilovat Roman Staněk, David Schumacher a Igor Fraga. Jezdci české stáje Charouz Racing System zatím coby nováčci v seriálu bojují sami se sebou, ale i s technikou. Na druhou stranu poslední závod ve Štýrsku ukázal, že se možná začíná blýskat na lepší časy. Potvrdit by se to mělo právě na Hungaroringu.

Po dvou úvodních podnicích seriálu FIA F3 jsou jezdci českého týmu Charouz Racing System stále bez bodu. Zatím nejblíže k nějakému bodíku byl David Schumacher, když se v deštivé loterii ve Štýrsku držel v hlavním závodě na jedenáctém místě a nebýt červených vlajek, zřejmě by se do elitní desítku v pohodě dostal. Rychlost měl, stejně jako Igor Fraga, které však zatím pronásledují technické problémy v těch nejdůležitějších momentech závodů. 

Český supertalent Roman Staněk se o tom, že bude letos startovat v kokpitu formule 3, dozvěděl těsně před prvním volným tréninkem sezóny. Času na sžití se s monopostem tak moc neměl. Přesto dokázal hned první kvalifikace dokončit jako desátý. Zatím mu však chybí zkušenosti k tomu, aby se dokázal prosadit mezi nejlepší. Zlom by ale mohl přijít v Maďarsku. „Pokud se mi povede kvalifikace, mohu myslet na body,“ dobře si uvědomuje Staněk.

Problémy s nastavením vozu jsou, zdá se, minulostí. Dobrá zpráva hlavně pro Igora Fragu. Mr. Playstation tak neskrývá velké odhodlání. „Věřím, že budu moci konečně závodit naplno. Kvalifikace ukáže,“ má jasno. Důležitost kvalifikace potvrzuje i David Schumacher. „Třicet vozů ve startovním poli je hodně. Je složité se během závodu dostat více dopředu.“

Jak se jezdcům v tolikrát skloňované kvalifikace můžete sledovat v pátek od 14.05 na livetimingu na oficiální stránkách FIA F3 zde. Hlavní závod začíná v sobotu od 10.20, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport1. Nedělní sprint uvidíte od 9.45 na Sport2.

Foto: Dutch Photo Agency

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
191 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1880

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru