Pandora spojuje své síly s organizací UNICEF. Zapojte se do globální kampaně One Love i vy!

Společnost Pandora se rozhodla společně s múzou značky Halimou Aden podpořit UNICEF v kontextu ikonického hitu One Love, který rodina Boba Marleyho uvedla v novém pojetí, aby přitáhl pozornost k celosvětové sbírce. Ve spolupráci s mezinárodními hudebními producenty byla legendární píseň 17. července vypuštěna v nové verzi. Cílem 

"> One Love je znásobit lidskost a solidaritu vyvolanou pandemií -19. Veškerý zisk věnuje rodina Boba Marleyho na pomoc dětem ohroženým důsledky pandemie. 

Zapojte se do výzvy #OneLoveOneHeart na sociálních sítích i vy.

Pomáhání druhým prokazatelně prospívá zdraví. Stejně jako endorfiny, které se uvolňují cvičením, studie ukazují, že pomoc druhým dárcům prospívá. Pohyb i pomoc snižují krevní tlak, vyvolávají pocity štěstí, působí proti depresím, zlepšují náladu, odbourávají stres, dokonce i prodlužují život. Podle výzkumu Charity Aid Foundation z roku 2018 se lidé, kteří pomáhají potřebným, cítí spokojenější a šťastnější. Pomoc druhým posiluje osobní hodnoty a má pozitivní vliv také na rodinu a přátele dárce. Čím zdravější a šťastnější jsme, tím více můžeme pomoci dětem, které nás nyní potřebují více než kdy jindy!

Jak se můžete zapojit do výzvy #OneLoveOneHeart?

  1. Vyfoťte nebo natočte sami sebe při činnosti, kterou máte rádi a která vám pomáhá zůstat v dobré fyzické i psychické kondici. Použijte při tom srdce v barvách UNICEF, nebo symbol srdce vytvořte pomocí rukou.
  2. Fotku nebo video s hashtagem #OneLoveOneHeart zveřejněte na Facebooku, Instagramu nebo TikToku.
  3. Pokud můžete, věnujte 90 Kč na zastavmecovid.czna pomoc dětem zasaženým pandemií. Společnost Pandora, která se do kampaně zapojila, zdvojnásobí hodnotu každého zaslaného daru.
  4. Nominujte do výzvy tři své přátele nebo blízké.

Pomoci můžete také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS STOPVIRU 90 na číslo 87 777 nebo jakýmkoli příspěvkem na účet číslo 11771177/0300 (variabilní symbol 824).

Do kampaně se jako partner zapojila také společnost Pandora, která zdvojnásobí hodnotu každého věnovaného daru až do výše 1 milionu USD. Díky tomu každý, kdo se do kampaně zapojí a přispěje darem pro UNICEF v libovolné výši, pomůže dvojnásobně!

Jak bude využit příspěvek?

Pandemie COVID-19, která přímo či nepřímo zasáhla do života každého z nás, stále ohrožuje životy dětí v krizových oblastech světa. V důsledku přetížených zdravotnických systémů se dětem nedostává ani základní lékařská péče, očkovací programy proti smrtelným nemocem byly v mnoha zemích pozastaveny a kvůli vytíženým kapacitám byly přerušeny preventivní prohlídky. Například v Jemenu kvůli koronavirové krizi funguje méně než polovina nemocnic a zdravotnický systém je na pokraji zhroucení.

Důsledky pandemie ohrožují celou jednu generaci dětí. Kvůli nedostatečné lékařské péči může během následujících šesti měsíců přijít o život 1,2 milionu dětí, což je 6 000 ztracených dětských životů každý den. UNICEF bojuje proti pandemii na několika úrovních: dodává hygienické, ochranné a zdravotnické potřeby do nemocnic, pracuje na zmírnění vedlejších důsledků pandemie, šíří osvětu o zásadách prevence nákazy a snaží se zajistit dostupnost ochranných osobních pomůcek pro zdravotníky v první linii. Zároveň zůstává v nejchudších zemích a krizových oblastech světa a pokračuje v poskytování pomoci, kde ji děti potřebují nejvíce.

Zas příspěvek budou pořízena mýdla, hygienické potřeby, ochranné pomůcky, zdravotnický materiál a další nezbytné vybavení do nemocnic.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1856

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru