Ledová káva s Baileys a bílou čokoládou

Sametově jemný likér Baileys vybízí ke spoustě možností, jak si zpříjemnit léto. Ten nejluxusnější chuťový zážitek si však užijete jedině tehdy, kdy si pro svou chvíli na dokonalý nápoj najdete dostatek klidu. Jedině tak budete schopni maximálně navnímat ten intenzivní prožitek z chuti, kterou vám Baileys přichystá.

Ingredience:

  • 200 ml Baileys Original
  • 100 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
  • 50 ml mléka
  • 300 ml tučné smetany, lehce vyšlehané
  • 500 ml silné kávy, vychlazené
  • Pokrájené pekanové ořechy, kousky bílé čokolády, karamelový toping

Postup:

  1. Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany. Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká.
  2. 4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí.
  3. Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice.
  4. Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu, posypejte pekanovými ořechy a kousky čokolády. Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.
PURE fest

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
134 x [10%]
Josefína Bakošová
110 x [8%]
Dominik Navrátil
321 x [24%]
Machač
115 x [8%]
Iveta Řádková
98 x [7%]
Lucie Marim
107 x [8%]
Luděk Šmehlík
118 x [9%]
Klára Nademlýnská
119 x [9%]
Beáta Rajská
119 x [9%]
Miroslav Michael Knot
124 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1365

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“

Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru