Zapojte děti do přípravy oběda, skvěle je uabavíte. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem, rajčaty, jarní cibulkou a sýrem. Jak tam ovšem zakomponovat příběh? Co třeba něco ve smyslu, že první brambory byly dovezeny z Ameriky do Evropy lodí po moři? Dobrou chuť!
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 65 minut
Náročnost: *
Ingredience:
- 4 velké předvařené nové brambory
 - 250 g plnotučného tvarohu
 - čtvrt svazku jarní cibulky
 - 150 g oblíbeného tvrdého sýra
 - 150 g cherry rajčátek
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - olivový olej
 
Postup:
- Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min. 
a poté je rozkrojte na půl. - Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
 - Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
 - Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte 
a opepřete. - Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí.
 - Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.
 
Doporučujeme: Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.
Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz
        
			.jpg)




