Grilované bramborové lodičky

Zapojte děti do přípravy oběda, skvěle je uabavíte. Aby je ale pokrm bavil, měl by být hravý a mít třeba i nějaký příběh. A taky by měl být aspoň trochu zdravý a co nejvíc dobrý. Tohle všechno splňují naše grilované bramborové lodičky plněné tvarohem, rajčaty, jarní cibulkou a sýrem. Jak tam ovšem zakomponovat příběh? Co třeba něco ve smyslu, že první brambory byly dovezeny z Ameriky do Evropy lodí po moři? Dobrou chuť!

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 65 minut

Náročnost: *

Ingredience:

  • 4 velké předvařené nové brambory
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • čtvrt svazku jarní cibulky
  • 150 g oblíbeného tvrdého sýra
  • 150 g cherry rajčátek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min.
    a poté je rozkrojte na půl.
  2. Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
  3. Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
  4. Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte
    a opepřete.
  5. Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí.
  6. Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.

Doporučujeme: Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.

Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
92 x [11%]
Věrnost
78 x [10%]
Velkorysost
80 x [10%]
Laskavost
77 x [10%]
Spolehlivost
79 x [10%]
Zásadovost
77 x [10%]
Poctivost
81 x [10%]
Dostatek pozornosti
94 x [12%]
Sebedůvěra
77 x [10%]
Smysl pro humor
75 x [9%]

Celkem hlasovalo : 810

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru