Domů Sport

F2, F3 pokračují a Delétraz chce na pódium, Piquet první body, uspět chce i Charouz Racing System

Na Silverstone se pojede druhý víkend po sobě. Součástí programu v rámci Velké ceny k 70. výročí MS F1, jak zní oficiální název, budou samozřejmě i doprovodné šampionáty F2 a F3 s českým týmem Charouz Racing System.

Uplynulý víkend byl pro českou stáj na bývalém vojenském letišti velmi úspěšný. Louis Delétraz si totiž dojel pro druhé umístění na stupních vítězů v sezóně, když dojel ve sprintu třetí. A pokud se k tomu ještě přidají body za šesté místo ze sobotního hlavního závodu, je z toho pro Švýcara průběžné sedmé místo v seriálu. Elitní pětku má na dohled a při dobré konstelaci sportovních hvězd se do ní rodák z Ženevy klidně může posunout už po závodech ve Velké Británii. „Záležet bude na kvalifikaci, to je vždycky základ. Když se povede, můžeme na ní stavět,“ uvědomuje si Delétraz, který na této trati loni dojel druhý ještě v barvách Carlinu.

Charouz Racing System má s okruhem v Silverstone celou řadu zkušeností, a tudíž také dat, což by mohlo pomoci k perfektnímu vyladění obou vozů. Těžit by z toho mohl i Pedro Piquet, který se zlepšuje každým závodem. Přesto na své první body ve formuli 2 stále čeká. Zejména minulý víkend však ukázal, že je jen otázkou času, kdy se ve výsledkové listině některého ze závodů objeví mezi nejlepšími piloty. „Body už byly opravdu blízko. Chybí jen kousek,“ má jasno Brazilec. 

„Dostat se ze zadních pozic na body je těžké. V pátek musíme dobře nastavit auto na dvě rychlá kola. Věřím, že se to povede,“ potvrzuje český talent F 3 Roman Staněk. Jeho týmový kolega David Schumacher si myslí, že po uplynulém víkendu má tým dobrý základ. „Máme na čem stavět. Důležitá bude práce s pneumatikami.“ Také Igor Fraga by si rád připsal první body v sezóně. Zatím ho bohužel pronásledující technické problémy. „Vždy, když se blížím k bodům, přijde nějaká závada,“ uvědomuje si pilot.

F2: Jak si nejen jezdci českého týmu povedou, můžete sledovat v sobotu od 16.45 na stanici Sport1. Nedělní sprint je pak na programu od 11. hodin na Sport2.

F3: Jak si piloti Charouz Racing System povedou můžete sledovat v sobotu od 10.20 na Sport 1. Nedělní sprint se pak pojede v 9.45, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport2.

Foto: Dutch Photo Agency

 

 

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
352 x [13%]
Aperol spritz
244 x [9%]
Cuba Libre
258 x [10%]
Piňa Colada
244 x [9%]
Daiquiri
249 x [9%]
Margarita
348 x [13%]
Cosmopolitan
265 x [10%]
Mai-Tai
229 x [9%]
Whiskey sour
242 x [9%]
Pisco sour
252 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2683

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru