Svěží recepty: Pečený kapr s bylinkami a bramborem

Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Tahle ryba je česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce.
A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Počet porcí: 4, doba přípravy: 40 minut, náročnost: **

Ingredience:

  • 4 kapří podkovy
  • 500 g rajčat
  • 400 g nových brambor
  • hrst tymiánu
  • hrst rozmarýnu
  • šťáva z ½ citronu
  • 150 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé pažitky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Brambory si uvařte ve slupce.
  2. V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
  3. Přidejte vývar a nechte projít varem.
  4. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
  5. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
  6. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 oC.
  7. Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

Dobrá rada na závěr: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru