Svěží recepty: Pečený kapr s bylinkami a bramborem

Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Tahle ryba je česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce.
A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Počet porcí: 4, doba přípravy: 40 minut, náročnost: **

Ingredience:

  • 4 kapří podkovy
  • 500 g rajčat
  • 400 g nových brambor
  • hrst tymiánu
  • hrst rozmarýnu
  • šťáva z ½ citronu
  • 150 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé pažitky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Brambory si uvařte ve slupce.
  2. V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
  3. Přidejte vývar a nechte projít varem.
  4. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
  5. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
  6. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 oC.
  7. Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

Dobrá rada na závěr: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
79 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
75 x [10%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 788

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru