Jak pověsit TV na zeď

Se speciálním držákem Stell SHO 4010 můžete televizory o hmotnosti do 40 kg s VESA od 100x100 mm do 600x300 mm pověsit na zeď téměř bez jakékoli viditelné mezery. Televizor tak bude budit dojem přichycení přímo na stěnu.

  • Důležitými faktory, na které se musíme při výběru držáku na televizor zaměřit, jsou rozteč otvorů pro uchycení TV, tedy rozměr VESA a také hmotnost televize. Je potřeba zvolit takový držák, který váhu televizoru unese.
  • Stell nabízí například speciální fixní držák na TV s označením SHO 4010, díky kterému lze váš televizor upevnit na stěnu a zavěsit ho do vzdálenosti pouhých 18 mm od zdi. Jeho montáž je velice jednoduchá a dá se zvládnout za pár minut.
  • První z částí držáku (označenou „A“) přiložte na zeď do požadované pozice, pro vyrovnání použijte přibalenou vodováhu, vyměřte a označte body pro vyvrtání otvorů pro hmoždinky.
  • Jakmile body vyměříte, můžete začít vrtat otvory pro hmoždinky, při vrtání použijte vysavač pro odsátí vzniklého prachu z otvorů, zamezíte tím zašpinění okolního nábytku nebo podlahy, ušetříte si tam čas s uklízením. Pokud si nejste jisti, že je Vaše zeď v ideální kondici, doporučujeme vrtat otvory vrtákem o 1 mm menším, než je jejich průměr. Do vzniklých otvorů zasuňte hmoždinky a poté připevněte držák ke zdi.
  • Připravte si Vaši TV, doporučujeme ji položit obrazovkou k zemi na předem připravený měkký podklad (např. stará deka), zde dejte pozor, aby na podlaze nebyly žádné ostré předměty, které by ji mohli poškodit. Z balení držáku vyndejte dvě konsole (značené „B“) a připevněte je správnými šrouby k TV. Zde je důležité vybrat správnou délku šroubů pro závity na TV a při montáži použít dodávané podložky (označené „M-G“ a „W-C“).
  • Posledním krokem je zavěšení TV na přimontovaný držák ke zdi, zavěšení vždy provádějte ve dvou. Nejprve zasaďte horní části konsolí a poté „zaklapněte“ spodní části s pojistkami proti vysazení, jakmile pojistky „zaklapnou“ je TV připevněna a Vy jste úspěšně zvládli instalaci.
Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
365 x [13%]
Aperol spritz
256 x [9%]
Cuba Libre
268 x [9%]
Piňa Colada
256 x [9%]
Daiquiri
259 x [9%]
Margarita
359 x [13%]
Cosmopolitan
275 x [10%]
Mai-Tai
281 x [10%]
Whiskey sour
253 x [9%]
Pisco sour
264 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2836

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru