Bramborový chléb podle Květy Fialové

Chléb upečete snadno i doma, a to ani nemusíte mít domácí pekárnu. Bramborový podle Květy Fialové je vynikající.

Kvásek:

  • 200 - 250ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • ½ kostky čerstvého droždí

Ostatní ingredience:

  • ½ kg polohrubé mouky
  • 1 – 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 350g nastrouhaných syrových nebo vařených brambor
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

Kvásek necháte mírně vykypět, pak do něj přisypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme kmín a brambory

Pokud syrové brambory mají hodně  vody, použijeme do kvásku méně vody. Necháme cca hodinu kynout a v půlce kynutí těsto ještě jednou propracujeme.

Pokud použijeme elektronickou domácí pekárnu, použijeme základní program na bílý chléb střední velikosti se středním propečením. V troubě chleba pečeme pozvolna až má kůrčičku dohněda. Před pečením ho pomašlujeme vodou a posypeme hladkou moukou.

 

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
165 x [10%]
Hospoda/hostinec
152 x [10%]
Pivnice
168 x [11%]
Vinárna
148 x [9%]
Kavárna
169 x [11%]
Čajovna
152 x [10%]
Bar
165 x [10%]
Bistro
161 x [10%]
Rychlé občerstvení
165 x [10%]
Cukrárna
151 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1596

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru