Nahrávám...


Bramborový chléb podle Květy Fialové

Chléb upečete snadno i doma, a to ani nemusíte mít domácí pekárnu. Bramborový podle Květy Fialové je vynikající.

Kvásek:

  • 200 - 250ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • ½ kostky čerstvého droždí

Ostatní ingredience:

  • ½ kg polohrubé mouky
  • 1 – 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 350g nastrouhaných syrových nebo vařených brambor
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

Kvásek necháte mírně vykypět, pak do něj přisypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme kmín a brambory

Pokud syrové brambory mají hodně  vody, použijeme do kvásku méně vody. Necháme cca hodinu kynout a v půlce kynutí těsto ještě jednou propracujeme.

Pokud použijeme elektronickou domácí pekárnu, použijeme základní program na bílý chléb střední velikosti se středním propečením. V troubě chleba pečeme pozvolna až má kůrčičku dohněda. Před pečením ho pomašlujeme vodou a posypeme hladkou moukou.

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
73 x [13%]
Hovězímu
63 x [11%]
Vepřovému
46 x [8%]
Krůtímu
47 x [9%]
Jehněčímu
44 x [8%]
Sladkovodním rybám
54 x [10%]
Mořským rybám
60 x [11%]
Mořským plodům
56 x [10%]
Jinému druhu masa
52 x [9%]
Maso nejím
55 x [10%]

Celkem hlasovalo : 550

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru