Špaldoto ani perník, které připravuji v PROBIO, vás nezklamou

Věřte nebo ne, PROBIO je sázka na jistotu a pod heslem „Nové chutě z polí bez chemie“ uvádí na trh inovovanou řadu biopotravin pro rychlé, snadné a zdravé vaření. Celkem deset výrobků nabízí buď zcela nové složení či upravenou recepturu. „Vycházíme vstříc zákazníkům a reagujeme na jejich přání. V novém obale tak najdou oblíbené ječné lívance či pohankový perník, ale i upravené chutě hrachové polévky či nové bezlepkové lívance a kuskusy. Drželi jsme se záměru, aby produkty byly praktické a použitelné pro všechny, včetně dětí, snadno a rychle hotové, chutné a zdravé. Řada obsahuje i výrobky vhodné pro bezlepkovou dietu. Některé z receptur prošly rukama profesionálního zkušeného šéfkuchaře Davida Šaška, který je vhodně doladil,“ prozrazuje Barbora Hernychová ze společnosti PROBIO.

Firma změnila velikost krabiček, aby ušetřila obalový materiál, který se dá nyní snadno rozdělit na papír a plast a vytřídit. Všechny použité suroviny pocházejí z ekologického zemědělství či v případě hub z volného sběru v čisté přírodě. Výrobce do složení zakomponoval i původní nepřešlechtěné divoké obiloviny, jako je špalda nebo čirok, i méně známé bezlepkové mouky z hrachu či cizrny. „Vnímáme to jako příležitost, jak lidem přiblížit ne úplně běžné suroviny, které mají přitom vynikající chuť i výživové vlastnosti a lze je označit za české superpotraviny,“ doplňuje Barbora Hernychová.

Houbové a zeleninové špaldoto

Houbové a zeleninové špaldoto je nejprodávanější klasika. Špaldu na špaldoto pěstují v PROBIO na vlastní farmě ve Velkých Hostěrádkách. Jde vždy o původní nepřešlechtěnou odrůdu s výbornými nutričními vlastnostmi. Je velmi dobře stravitelná, ve středověku s ní dokonce léčili. Jako základ špaldota je špaldové kernotto, jemně obroušené špaldové zrno (kroupy), k nimž se přidávají sušené hříbky, koření a bylinky (houbová varianta) nebo sušená rajčata a jiná zelenina, koření a bylinky (zeleninová varianta). Špaldoto je skvělým parťákem na doma, cesty i dovolené, hotové je během 30 minut a téměř bez práce. Je velmi chutné, a protože je celozrnné, zasytí na dlouhou dobu.
Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu a lžíci oleje a necháte 30 minut pod pokličkou vařit. Při servírování posypte strouhaným sýrem nebo do špaldota vmíchejte krémový sýr, můžete přidat i kuřecí maso. Ze špaldota lze připravit i polévku, jednoduše tím, že přidáte více vody.  

Bezlepkový perník

Pohankový perník v bezlepkové variantě je obohacený o čirokovou mouku. Bezlepkový perník je neodolatelný, vláčný moučník, který je hotový za pouhých 30 minut. Pohanková a čiroková mouka zaručují vysoký podíl bílkovin v moučníku. 

Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu a olej, pečete 30 - 40 minut a je hotovo. Naše tipy na přípravu: Do těsta můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžíce kakaa a pro zvýšení obsahu bílkovin 1 vejce. Vychladlý perník potřete nebo prokrojený promažte marmeládou nebo povidly a polijte kvalitní čokoládou.

O čiroku se říká, že funguje jako skvělý antioxidant a chrání naše buňky proti stárnutí. 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru