ANTICO BRUSCONE LAMBRUSCO prostě musíte ochutnat

Červené víno perlivé voní po lesních plodech, ostružinách a švestkách. Chuť je polosuchá, ale jemná a sametová na patře. Je ideální pro kombinaci s červenými masy a velmi dobře se hodí k sýrům např. Gran Moravia a dále k uzeninám jako jsou mortadela nebo prosciutto di Parma.

Vše má počátek v roce 1938 v restauraci pana Otella, který připravoval nejlepší dršťky (místní specialita) v kraji a kde nabízel vlastní Lambrusco, které vyráběl z hroznů nakoupených od místních pěstitelů. Brzy se přidali jeho synové Giovanni a Bruno a bylo založeno vinařství Cantine Ceci, ve kterém již působí i vnuk a vnučky pana Otella a kteří dávají nový směr a impulzy tomu, co bylo vybudováno v minulosti a připravují ještě pevnější základy těm, kteří přijdou po nich. Zaměřují se na vysokou kvalitu produktů dodávaných na enologický trh, nezanedbávají jejich inovaci jak z hlediska smyslového, tak estetického, spumante a Otello Nero Di Lambrusco jako jediní na světě plní do hranatých lahví. K hlavní expanzi podniku došlo v 90. letech, kdy jeho víno Lambrusco Terre Verdiane zaznamenalo nečekaný úspěch na trhu.

O vínu

Odrůda: Lambrusco

Barva: Purpurově červená s fialovými odlesky

Buket a chuť: lesních plodů – ostružiny a švestky. Chuť je polosuchá, ale jemná, sametová na patře.

Skladování a servírování: Skladuje se zásadně ve vertikální poloze, na chladném a tmavém místě.

Doporučená teplota servírování je 8 - 10°C, která umožňuje vychutnat nejlépe jeho intenzivní vůni a bohatou chuť. Konzumuje se mladé, ideálně během prvního roku. Kombinace s pečenými masy a také velmi vhodný doplněk k sýrům Gran Moravia a Parmigiano Reggiano a prosciutto di Parma a Mortadelle.

 

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
149 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1667

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru