ANTICO BRUSCONE LAMBRUSCO prostě musíte ochutnat

Červené víno perlivé voní po lesních plodech, ostružinách a švestkách. Chuť je polosuchá, ale jemná a sametová na patře. Je ideální pro kombinaci s červenými masy a velmi dobře se hodí k sýrům např. Gran Moravia a dále k uzeninám jako jsou mortadela nebo prosciutto di Parma.

Vše má počátek v roce 1938 v restauraci pana Otella, který připravoval nejlepší dršťky (místní specialita) v kraji a kde nabízel vlastní Lambrusco, které vyráběl z hroznů nakoupených od místních pěstitelů. Brzy se přidali jeho synové Giovanni a Bruno a bylo založeno vinařství Cantine Ceci, ve kterém již působí i vnuk a vnučky pana Otella a kteří dávají nový směr a impulzy tomu, co bylo vybudováno v minulosti a připravují ještě pevnější základy těm, kteří přijdou po nich. Zaměřují se na vysokou kvalitu produktů dodávaných na enologický trh, nezanedbávají jejich inovaci jak z hlediska smyslového, tak estetického, spumante a Otello Nero Di Lambrusco jako jediní na světě plní do hranatých lahví. K hlavní expanzi podniku došlo v 90. letech, kdy jeho víno Lambrusco Terre Verdiane zaznamenalo nečekaný úspěch na trhu.

O vínu

Odrůda: Lambrusco

Barva: Purpurově červená s fialovými odlesky

Buket a chuť: lesních plodů – ostružiny a švestky. Chuť je polosuchá, ale jemná, sametová na patře.

Skladování a servírování: Skladuje se zásadně ve vertikální poloze, na chladném a tmavém místě.

Doporučená teplota servírování je 8 - 10°C, která umožňuje vychutnat nejlépe jeho intenzivní vůni a bohatou chuť. Konzumuje se mladé, ideálně během prvního roku. Kombinace s pečenými masy a také velmi vhodný doplněk k sýrům Gran Moravia a Parmigiano Reggiano a prosciutto di Parma a Mortadelle.

 

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
92 x [11%]
Věrnost
78 x [10%]
Velkorysost
80 x [10%]
Laskavost
77 x [10%]
Spolehlivost
79 x [10%]
Zásadovost
77 x [10%]
Poctivost
81 x [10%]
Dostatek pozornosti
94 x [12%]
Sebedůvěra
77 x [10%]
Smysl pro humor
75 x [9%]

Celkem hlasovalo : 810

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru