Ekologická svítidla z Fleru vypadají jako lesní skřítci

Stejně jako v lese nenajdete dvě stejné větvičky, nenajdete dvě stejná svítidla od české značky CAFÉ LIGHT. Jsou totiž vyrobená právě z padlého bukového dřeva z křivoklátských lesů a z recyklovaného papíru, který už by jinak nenašel využití. Nepřehlédnutelné bytové doplňky, které vám projasní dlouhé večery, koupíte v ráji lokální handmade tvorby - na Fler.cz.

Svítidla zn. CAFÉ LIGHT, na Fler.cz od 2 400 Kč

Dobrodružství z lesa

Minimalistický design, udržitelnost, návrat k přírodě. To jsou hodnoty, které vyznává česká rodinná firma CAFÉ LIGHT. „Buková větev je z českých lesů. Dřevo pečlivě vybíráme, zásadně z lesa odnášíme jen čerstvě padlé. Nikdy nebereme větve ze živých stromů. Někdy si zkuste všimnout na buku, že většina větví roste v jedné rovině a je jen zdvojená. Ztrojené větve jsou spíše v korunách nebo na již starých bucích. Najít takové větve jako padlé je dobrodružství,” vysvětluje Kristýna Sousedíková, která s partnerem žije a tvoří v srdci křivoklátských lesů. Větvičky jsou následně ručně opracovány a ošetřeny ekologickými přípravky.

Nápady leží všude kolem

Pro výrobu stínidel dvojice využívá netradiční materiály jako znehodnocený jemný papír, nerecyklovatelná plata z vajíček nebo papírové krabičky na ovoce a zeleninu. Nápady leží všude kolem, stačí je jen sebrat stejně jako bukové větvičky.

Odstín stínidla si zákazník může zvolit, jsou barvena přípravky šetrnými k přírodě. Použité barvy a laky jsou také certifikované na výrobu hraček. „Vždy je doma nějaký ten šikula, co rád zkouší dávat do pusy cokoliv. Ať je to váš malý syn či dcerka nebo nějaké to zvířátko. Sami máme tři děti a jsme chovatelé koček, zakrslých králíčků a psa, tak už nějaké zkušenosti se zvědavostí a hravostí máme,” dodává Kristýna.

Svítidla jsou osazena úspornými LED zdroji s nízkým příkonem a teplou barvou světla, které během dlouhých zimních večerů vykouzlí příjemnou atmosféru. Svítidla, věšáky a další bytové doplňky od značky CAFÉ LIGHT zakoupíte na Fleru.

Fotografie v tiskové kvalitě si můžete stáhnout z fotogalerie na Flickru nebo v Dropboxu.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
361 x [13%]
Aperol spritz
253 x [9%]
Cuba Libre
266 x [9%]
Piňa Colada
253 x [9%]
Daiquiri
258 x [9%]
Margarita
356 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
279 x [10%]
Whiskey sour
250 x [9%]
Pisco sour
261 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2810

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru