Čas dýní: Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňovou polévku je radost připravovat především pro její jednoduchost. Vyzkoušejte naši pikantní verzi s červenou čočkou.

Čas přípravy: cca 50 minut

Množství: 8 porcí

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 3 lžičky kmín
  • 2 lžičky koriandr mletý
  • 1,2 lžičky kurkuma
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1,2 lžičky chilli mleté

Postup:

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky.
  2. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  3. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  4. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
Svůdná Lisca

Equal Pay Day

Když se zhasne

Leatherman

BLOG/ČEK

„Chcete žít kvalitněji? Někdy stačí jen zpomalit, vnímat rytmus přírody, dovolit si být citliví a myslet na to, že citlivost není slabost!“


Lenka Žáčková

Blendea

Anketa

Který z tradičních vánočních koktejlů, dělá podle vás svátky ještě slavnostnější?

Vánoční punč
25 x [11%]
Eggnog - vaječný koňakový koktejl
25 x [11%]
Svařené víno
23 x [10%]
Horká čokoláda s rumem i bez
21 x [9%]
Cranberry Gin Fizz
26 x [11%]
Skořicové Prosecco
22 x [9%]
Irish Coffe
23 x [10%]
Jablečný cider s kořením
24 x [10%]
Čokoládový Martini
21 x [9%]
Rozmarýnový Gin Tonic
23 x [10%]

Celkem hlasovalo : 233

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

JDI nahoru