Čas dýní: Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňovou polévku je radost připravovat především pro její jednoduchost. Vyzkoušejte naši pikantní verzi s červenou čočkou.

Čas přípravy: cca 50 minut

Množství: 8 porcí

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 3 lžičky kmín
  • 2 lžičky koriandr mletý
  • 1,2 lžičky kurkuma
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1,2 lžičky chilli mleté

Postup:

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky.
  2. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  3. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  4. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
Termo lahev Fizz&Go COOL

World Burger Tour 2025

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
52 x [10%]
Hospoda/hostinec
44 x [9%]
Pivnice
52 x [10%]
Vinárna
47 x [9%]
Kavárna
53 x [11%]
Čajovna
46 x [9%]
Bar
55 x [11%]
Bistro
48 x [10%]
Rychlé občerstvení
55 x [11%]
Cukrárna
46 x [9%]

Celkem hlasovalo : 498

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru