Čas dýní: Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňovou polévku je radost připravovat především pro její jednoduchost. Vyzkoušejte naši pikantní verzi s červenou čočkou.

Čas přípravy: cca 50 minut

Množství: 8 porcí

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 3 lžičky kmín
  • 2 lžičky koriandr mletý
  • 1,2 lžičky kurkuma
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1,2 lžičky chilli mleté

Postup:

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky.
  2. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  3. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  4. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
348 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2652

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru