Čas dýní: Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňovou polévku je radost připravovat především pro její jednoduchost. Vyzkoušejte naši pikantní verzi s červenou čočkou.

Čas přípravy: cca 50 minut

Množství: 8 porcí

Ingredience:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 3 lžičky kmín
  • 2 lžičky koriandr mletý
  • 1,2 lžičky kurkuma
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1,2 lžičky chilli mleté

Postup:

  1. Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky.
  2. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin.
  3. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.
  4. Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.
Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
189 x [10%]
Josefína Bakošová
165 x [8%]
Dominik Navrátil
421 x [21%]
Machač
165 x [8%]
Iveta Řádková
155 x [8%]
Lucie Marim
160 x [8%]
Luděk Šmehlík
178 x [9%]
Klára Nademlýnská
178 x [9%]
Beáta Rajská
173 x [9%]
Miroslav Michael Knot
186 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1970

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru