Čirokovník se švestkami

Čirok je pšenice celiaků, lidí s intolerancemi a alergiků. Je jedinečnou plodinou pro zpestření. Hodí se do rizota, příloh, polévek i salátů. Čirokové bílkoviny si zamilují vegetariáni, vegani i makrobiotici. Říká se, že funguje jako skvělý antioxidant a chrání naše buňky proti stárnutí.

Doba přípravy: cca 80 minut

Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g čirok loupaný
  • 100 g mák modrý
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  • 100 g rozinky BIO PROBIO
  • 1 ks mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 5 lžic javorový sirup
  • 1 hrst mandle celé BIO PROBIO
  • 600 ml rýžový nápoj přírodní
  • 1 špetka sůl Biosal
  • 1 polovina lžičky - vanilkový prášek
  • 1 špetka - hřebíček mletý SONNENTOR
  • 1 lžička skořice mletá - SONNENTOR
  • 1 ks máslo
  • 2 ks vejce
  • 200 g švestek

Postup:

  1. Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout.
  2. Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky.
  3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1516

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru