Čirokovník se švestkami

Čirok je pšenice celiaků, lidí s intolerancemi a alergiků. Je jedinečnou plodinou pro zpestření. Hodí se do rizota, příloh, polévek i salátů. Čirokové bílkoviny si zamilují vegetariáni, vegani i makrobiotici. Říká se, že funguje jako skvělý antioxidant a chrání naše buňky proti stárnutí.

Doba přípravy: cca 80 minut

Množství: 4 porce

Ingredience

  • 150 g čirok loupaný
  • 100 g mák modrý
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  • 100 g rozinky BIO PROBIO
  • 1 ks mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 5 lžic javorový sirup
  • 1 hrst mandle celé BIO PROBIO
  • 600 ml rýžový nápoj přírodní
  • 1 špetka sůl Biosal
  • 1 polovina lžičky - vanilkový prášek
  • 1 špetka - hřebíček mletý SONNENTOR
  • 1 lžička skořice mletá - SONNENTOR
  • 1 ks máslo
  • 2 ks vejce
  • 200 g švestek

Postup:

  1. Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout.
  2. Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky.
  3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.
Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru