Kotleta se zelím

Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích. Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme si vybrali špičaté, protože ho právě teď můžete sehnat třeba u vašeho farmáře. Oproti běžné hlávce zelí je chutnější a šťavnatější. My jsme ho připravili na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka. Dobrou chuť.
Počet porcí:
 4 porce, doba přípravy: 35 minut, náročnost: **

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 1 špičaté zelí
  • 2 šalotky
  • 200 ml tmavého piva
  • 40 g másla
  • plnotučná hořčice
  • pesto
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. Špičaté zelí nakrájíme na větší kostičky a spaříme v osolené vodě. Propláchneme studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé.
  2. Vepřovou kotletu osolíme a opepříme. Poté z obou stran kotletu opečeme na rozpálené pánvi 
    a vložíme maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut.
  3. Na pánvičce, kterou jsme používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme do zlatova. Zalijeme pivem, přidáme trochu hořčice a necháme povařit. Nakonec zašleháme máslo.
  4. Zelí dokončíme tak, že ho prohřejeme na pánvi a promícháme s větším množstvím bazalkového pesta. Můžeme přidat máslo pro lepší konzistenci.

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
97 x [12%]
Anděl Páně
66 x [8%]
Lotrando a Zubejda
76 x [9%]
Alenka v říši divů
172 x [21%]
Grinch
83 x [10%]
Princ a Večernice
67 x [8%]
Coco
68 x [8%]
Princezna zakletá v čase
73 x [9%]
Alois Nebel
65 x [8%]
Zloba – Královna černé magie
67 x [8%]

Celkem hlasovalo : 834

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru