Švestkové knedlíky

Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 45 minut + 2 hod. kynutí těsta,

náročnost: **

Ingredience:

  • 10–15 ks švestek
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 270 g tvarohu
  • 130 g toustového chleba bez kůrek
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 25 g cukr krupice

Na obalení

  • skořice
  • strouhanka
  • cukr krupice
  • máslo

Postup:

  1. Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh, nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
  3. Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a chvíli pomalu pražíme.
  4. Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
176 x [10%]
Josefína Bakošová
152 x [8%]
Dominik Navrátil
396 x [22%]
Machač
156 x [8%]
Iveta Řádková
145 x [8%]
Lucie Marim
149 x [8%]
Luděk Šmehlík
165 x [9%]
Klára Nademlýnská
165 x [9%]
Beáta Rajská
160 x [9%]
Miroslav Michael Knot
173 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1837

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru