Švestkové knedlíky

Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 45 minut + 2 hod. kynutí těsta,

náročnost: **

Ingredience:

  • 10–15 ks švestek
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 270 g tvarohu
  • 130 g toustového chleba bez kůrek
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 25 g cukr krupice

Na obalení

  • skořice
  • strouhanka
  • cukr krupice
  • máslo

Postup:

  1. Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh, nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
  3. Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a chvíli pomalu pražíme.
  4. Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
47 x [10%]
Anděl Páně
34 x [7%]
Lotrando a Zubejda
40 x [9%]
Alenka v říši divů
139 x [30%]
Grinch
38 x [8%]
Princ a Večernice
35 x [7%]
Coco
35 x [7%]
Princezna zakletá v čase
33 x [7%]
Alois Nebel
32 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
35 x [7%]

Celkem hlasovalo : 468

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru