Květákové placičky

Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní. My jsme ho tentokrát využili do našich placiček, kde představuje drtivou většinu ingrediencí. A proč zrovna květák? Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje, a navíc ho dokážeme skvěle strávit. Obsahuje mnoho důležitých látek, jako jsou vitaminy (betakaroten, B, C, E), minerály (např. draslík, hořčík, vápník) a stopové prvky (např. zinek, mangan, selen). Podporuje také srdce a oběhovou soustavu. Stejně tak i olivový olej, který je v samotném těstě. Ale co je ze všeho nejdůležitější? Že se po placičkách jen zapráší!

Počet porcí: 4–6 porcí, doba přípravy: 40 minut, náročnost: *

Ingredience:

  • 1 kg květák
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velká vejce
  • 150 ml mléka
  • sůl
  • černý pepř
  • slunečnicový olej

Postup:

  1. Smícháme prosátou mouku s olivovým olejem, velkou špetkou soli a trochu pepře. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s mlékem a nalijeme do misky s moukou. Zamícháme
    a necháme odpočívat.
  2. Květák nakrájíme na kostičky a spaříme v osolené vodě. Měkký květák zchladíme studenou vodou.
  3. Z bílků vyšleháme velmi tuhý sníh a pomalu vmícháme do těsta. Přidáme květák, osolíme a celou směs lehce opepříme. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje pečeme placičky z obou stran dozlatova.

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
134 x [10%]
Hospoda/hostinec
123 x [9%]
Pivnice
139 x [11%]
Vinárna
120 x [9%]
Kavárna
141 x [11%]
Čajovna
124 x [9%]
Bar
135 x [10%]
Bistro
130 x [10%]
Rychlé občerstvení
138 x [11%]
Cukrárna
123 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1307

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru