Muž se zaječíma ušima režiséra získal dvě ceny na festivalu ve Varšavě

První mezinárodní úspěch ještě před distribuční premiérou v kinech má na kontě nový slovensko–český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal v sobotu 17. října cenu za nejlepší režii na 36. ročníku Varšavského mezinárodního filmového festivalu. Film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Muž se zaječíma ušima byl v Polsku uveden 10. října ve světové premiéře.

„Jsem šťastný a dojatý, nečekal jsem to,“ reagoval Martin Šulík na úspěch svého jubilejního desátého celovečerního filmu. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci v Evropě si ocenění nepřevzal osobně, ale byl přítomen alespoň telefonicky přímo na pódiu při vyhlašování ve Varšavě.

Distribuční premiéra filmu Muž se zaječíma ušima byla původně v českých kinech naplánována na 5. listopadu tohoto roku. Vzhledem k vládním opatřením je momentálně premiéra odložena na neurčito.

Snímek Muž se zaječíma ušima představí mnoho skvělých slovenských a českých herců. Postava hlavního hrdiny, spisovatele Josefa, byla napsána přímo na tělo Miroslavu Krobotovi, uznávanému českému režisérovi, který se ve zralém věku stal oceňovaným a oblíbeným hercem. V roli jeho nejlepšího přítele se představí legendární Oldřich Kaiser. „V případě Oldřicha Kaisera měl Martin Šulík jemnou obavu, zda není příliš odvážné požádat ho o spolupráci. Nakonec ale diváci uvidí, proč tuto roli musel hrát právě on,“ prozradil producent filmu Rudolf Biermann s tím, že naopak velmi lehké bylo obsadit ženské postavy. Manželku hlavního hrdiny ztvárnila Zuzana Kronerová, jeho přítelkyni Alexandra Borbély a spisovatelovu dceru si zahrála Táňa Pauhofová.

Šulík tradičně spolupracoval se svým dvorním spoluscenáristou Markem Leščákem. Tentokrát nabízí příběh o muži, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ta mu umožňuje slyšet nejen hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky.

Film už také tradičně natočil Šulíkův spolupracovník kameraman Martin Štrba a v osvědčeném týmu nechybí ani producent Rudolf Biermann.

https://bit.ly/2IHmtC6

Film Muž se zaječíma ušima vznikl v produkci společností Titanic a In Film Praha. Koproducenti filmu jsou RTVS – Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televize. Realizaci a distribuci filmu finančně podpořil slovenský Audiovizuálny fond a český Statní fond kinematografie. Do české kinodistribuce uvede film společnost BIOSCOP.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru