Kdo ještě neochutnal křupavé červíky? Neváhejte a rozhodně do nich jděte!

Už jste ochutnali, nebo se stále ještě zdráháte? Výrobce Křupavých červíků WormUP, slaných pochoutek z hmyzu, na letošní podzim a zimu nachystal hned dvě nové edice, které parádně zpestří halloweenské i vánoční stolování. Připraví vám i vašim hostům nezapomenutelné zážitky.

Exoticky vyhlížející alternativa k tradičním chipsům skvěle funguje při halloweenských oslavách, které jsou spojené se strašidelnou atmosférou, a právě jedlý hmyz se může stát jedním z hitů a pilířů svátečního menu. Můžete vyzkoušet špagety posypané místo parmazánu sušenými červíky, ozdobit jimi pizzu nebo tradiční dýňovou polévku. Právě pro tyto příležitosti se hodí nová příchuť – kari.

Nesmíme samozřejmě zapomenout ani na blížící se vánoční trh, pro který ve WormUP připravili limitovanou edici s neotřelou příchutí slané skořice. Červíci současně představují originální dárek, který jistě překvapí každého. A pro zdravé mlsání v kruhu blízkých slouží velké rodinné balení 20 balíčků po 10 gramech, které vám také zajistí kolekci vtipných dárků pro přátele i kolegy v práci.

WormUP je převratný projekt manželského páru, který přinesl na český stůl Křupavé červíky. V loňském roce zpracovala firma WormUP více než jednu tunu larev potemníka moučného v živé váze. Za celým projektem stojí Libor Sloupenský, jehož společnost je prvním výrobcem slaných hmyzích pochoutek v České republice. Doporučená cena jednoho balení činí 125 korun a jsou k dostání na e-shopu, v různých vinotékách, prodejnách zdravé výživy nebo prodejnách s dárkovým sortimentem.

Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin, kterých má v sobě až 50 % obsahu, a taky cenných omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Bonusem navíc je nálož vápníku, železa a zinku. Často je kupují maminky jako zdravé křupání pro své děti. „Křupaví červíci jsou hotovou potravinou zařazenou do kategorie pochutin. Mají velké procento kvalitních bílkovin a minerálů, takže jsou velmi výživní a představují zajímavý doplněk stravy nejen pro sportovce. Většina zákazníků si červíky dává jenom tak, k pivu či k vínu. Ale známe i fajnšmekry, kteří je využívají na dochucování pokrmů – místo smažené cibulky nebo parmezánu,“ vysvětluje Eva Sloupenská, spolumajitelka firmy WormUP. Červíci se hodí i na pizzu nebo na rizoto.

PURE fest

Equal Pay Day Czech

Písecký víkend módy a designu

Ubytování v Maringotce u BIO Levandulových polí

Prací papírky

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
41 x [13%]
Josefína Bakošová
30 x [10%]
Dominik Navrátil
60 x [19%]
Machač
27 x [9%]
Iveta Řádková
24 x [8%]
Lucie Marim
26 x [8%]
Luděk Šmehlík
25 x [8%]
Klára Nademlýnská
27 x [9%]
Beáta Rajská
27 x [9%]
Miroslav Michael Knot
27 x [9%]

Celkem hlasovalo : 314

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Pokud nechceme slyšet pravdu, nemůže růst naše osobnost, ale jen naše ego!“

Lenka Žáčková

JDI nahoru