Jak se musí změnit trhovcův život v časech nouzových?

Trhy nejsou, a tak milí „závisláci“, na české zelenině, alou do hypermarketů a supermarketů! Nařízení vlády pro konání farmářských trhů není v silách některých organizátorů splnit, proto někteří přistoupili k dočasnému zrušení. Uzavřeny běžnému provozu jsou i ty nejvyhlášenější, například pražské Farmářské tržiště Náplavka a Farmářský trh Heřmaňák.

Vše tedy běží v nouzovém režimu, ale máte-li zájem o zeleninu od Šťastných, stačí si ji objednat předem prostřednictvím formuláře: https://bit.ly/388fE78. Pro zeleninu si pak můžete dojít, bude na vás čekat připravená v taškách, ve kterých bude: mrkev karotka, ředkvičky, pórek, brambory, cibule, česnek, celer, petržel, červená řepa, kapusta a jarní naťová cibulka. Ve formuláři můžete vybrat buď velikost L (středně velkou tašku v hodnotě 250,- Kč), nebo XL (velkou tašku pro rodinu v hodnotě 350,- Kč). Pak už stačí jen v sobotu 7.11. v čase 8:30 - 12:00 hodin vyzvednout a zaplatit na Heřmaňáku (Řezáčovo náměstí).

Na místě budou k dostání ještě různé druhy zeleniny, budou i řezané byliny, pak-choi, hladkolistá petržel, květák, saláty, koriandr, dýně hokkaido, bílá vodnice, a to do vyprodání zásob. K dostání budou jen kusovky, nic váženého. Šťastní budou vybavení třemi pokladnami, pro větší rychlost a kratší čekání.A jaká, že je ta rutina trhovcova, která je nyní také v nouzovém režimu?

S trochou nadsázky, jak to chodí a jaké byly její začátky nám převyprávěla mladá paní Tereza.

„Jako poslední přivdaný člen do rodiny zelinářovi, mi chvíli trvalo se zorientovat. K zorientování patří hlavně pochopení různých principů, pravidel, a hlavně nakouknutí za prodejní pult z druhé strany. V době mých začátků trhovcova prodávání jsem byla, s odstupem času, nutno podotknout, příliš mluvná možná až vlezlá. Teď už vím, že na otázku: Chcete utrhnout nať? existují jen tři odpovědi. Ano, nemám králíka. Ne, mám morče. Ne, pravidelně krmím labutě…  Další otázky člověka mírně zaskočí, a tak trénují jeho pozornost. Po kolika jsou ty ředkvičky? Hmm, počkejte hned je spočítám, nevím, kolik jich je dohromady. Co má společného mangold a mango? Pravidelnou vlnou dotazů bývají saláty. Proč je ten salát mokrý? Který z nich je nejlepší? Ty červené jsou určitě hořké, že? Slibuji, že už konečně přestanu nabízet barevnou mrkev, ne, raději knihu! Co je to Pach Koj? Jak chutná? A ten česnek určitě není českej… Nakonec všeho dobrého: Proč se jmenujete Šťastné saláty, to má být nějaký veselý marketing? I přes různou frekvenci otázek a odpovědí beru jako svoje poslaní radit, jak správně uchovávat v ledničce a čekám až dostanu patent za svou utěrkovou metodu. Pravda a láska vždy zvítězí a naše kedlubny nejsou dřevnatý!“

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru