Svatomartinské rohlíčky s moukou od Probio

Svatý Martin tu bude coby dup, a tak je nejvyšší čas nachystat hostinu. Kromě tradiční vypečené husičky a mladého vína přicházejí stále více ke slovu také svatomartinské rohlíčky. S receptem a surovinami od PROBIO je hravě zvládnete.

Ingredience:
250 g mouky žitné výražkové BIO PROBIO
250 g mouka pšeničné celozrnné jemně mleté BIO PROBIO
250 g másla
250 ml smetany
Špetka mořské jemné soli BIOSAL
150 g vlašských ořechů
150 g cukru třtinového přírodního BIO PROBIO
2 vejce
Na obalení cukr moučkový BIO PROBIO

Postup:

  1. Do mísy vsypte obě mouky, přidejte změklé máslo, smetanu a špetku soli. Vše řádně smíchejte a vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte odležet.
  2. Na náplň smíchejte pomleté vlašské ořechy s cukrem a jedním vejcem.
  3. Těsto rozdělte na šest stejných dílů, každý díl rozválejte do kulaté placky o tloušťce asi 5 mm. Placku pak rozkrojte křížem na čtvrtiny. Každou část namažte náplní a srolujte do rohlíčku tak, že začnete rolovat širší část a skončíte u špičky.
  4. Rohlíčky pomažte rozšlehaným vejcem, umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 minut. Ještě horké rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

VHODNÉ MOUKY

Mouka žitná světlá výražková BIO PROBIO

Žitná mouka výražková na posvícení a slavnostní dny je zaručenou volbou na sváteční perníky, vdolky, buchty, rohlíčky a houstičky. Už staré prameny vypráví, že výražkovou mouku si lidé nechávali na sváteční dny a posvícení. Tato luxusní žitná bílá mouka z našeho bio mlýna je jedinečná svou jemností, vůní i chutí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-zitna-vyrazkova-1-g-probio

Mouka pšeničná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Pšeničnou celozrnnou mouku vám šetrně meleme v našem jedinečném bio mlýně. Pšeničnou celozrnnou moukou doplňte z 1/3 ke svým oblíbeným receptům. Celozrnné mouky mají oproti bílým více živin a vlákniny. Na naší mouce si zakládáme, protože známe každý její krok výroby. Rádi ji přidáváme do domácího chleba, housek i koláčových těst. Pečivo z ní je trochu tmavší, plnější v chuti i struktuře, vydatnější a déle vás zasytí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-psenicna-celozrnna-jemne-mleta-1-kg-bio-probio

Mouka pšeničná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Pšeničnou celozrnnou mouku vám šetrně meleme v našem jedinečném bio mlýně. Pšeničnou celozrnnou moukou doplňte z 1/3 ke svým oblíbeným receptům. Celozrnné mouky mají oproti bílým více živin a vlákniny. Na naší mouce si zakládáme, protože známe každý její krok výroby. Rádi ji přidáváme do domácího chleba, housek i koláčových těst. Pečivo z ní je trochu tmavší, plnější v chuti i struktuře, vydatnější a déle vás zasytí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-psenicna-celozrnna-jemne-mleta-1-kg-bio-probio

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

AKTUALITY
ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

NECHÁTE SE OČKOVAT PROTI COVIDU?

ANO
75 x [22%]
Prozatím ne, ale uvažuji o tom
66 x [19%]
Spíše ne
74 x [21%]
Ještě nevím
63 x [18%]
Ne
70 x [20%]

Celkem hlasovalo : 348

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

21.3.2019 jsem svůj cestovatelský projekt odstartovala. Na poslední výpravu jsem se vydala v únoru 2020 a křížem krážem jsem s mojí Zuz prochodila Londýn,

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily, takže nevím, zda ho někdy dokončím...

Lenka Žáčková

Jsou to 2 roky, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

Návštěvnost
TOPlist
PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

Facebook

JDI nahoru