Svatomartinské rohlíčky s moukou od Probio

Svatý Martin tu bude coby dup, a tak je nejvyšší čas nachystat hostinu. Kromě tradiční vypečené husičky a mladého vína přicházejí stále více ke slovu také svatomartinské rohlíčky. S receptem a surovinami od PROBIO je hravě zvládnete.

Ingredience:
250 g mouky žitné výražkové BIO PROBIO
250 g mouka pšeničné celozrnné jemně mleté BIO PROBIO
250 g másla
250 ml smetany
Špetka mořské jemné soli BIOSAL
150 g vlašských ořechů
150 g cukru třtinového přírodního BIO PROBIO
2 vejce
Na obalení cukr moučkový BIO PROBIO

Postup:

  1. Do mísy vsypte obě mouky, přidejte změklé máslo, smetanu a špetku soli. Vše řádně smíchejte a vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte odležet.
  2. Na náplň smíchejte pomleté vlašské ořechy s cukrem a jedním vejcem.
  3. Těsto rozdělte na šest stejných dílů, každý díl rozválejte do kulaté placky o tloušťce asi 5 mm. Placku pak rozkrojte křížem na čtvrtiny. Každou část namažte náplní a srolujte do rohlíčku tak, že začnete rolovat širší část a skončíte u špičky.
  4. Rohlíčky pomažte rozšlehaným vejcem, umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 minut. Ještě horké rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

VHODNÉ MOUKY

Mouka žitná světlá výražková BIO PROBIO

Žitná mouka výražková na posvícení a slavnostní dny je zaručenou volbou na sváteční perníky, vdolky, buchty, rohlíčky a houstičky. Už staré prameny vypráví, že výražkovou mouku si lidé nechávali na sváteční dny a posvícení. Tato luxusní žitná bílá mouka z našeho bio mlýna je jedinečná svou jemností, vůní i chutí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-zitna-vyrazkova-1-g-probio

Mouka pšeničná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Pšeničnou celozrnnou mouku vám šetrně meleme v našem jedinečném bio mlýně. Pšeničnou celozrnnou moukou doplňte z 1/3 ke svým oblíbeným receptům. Celozrnné mouky mají oproti bílým více živin a vlákniny. Na naší mouce si zakládáme, protože známe každý její krok výroby. Rádi ji přidáváme do domácího chleba, housek i koláčových těst. Pečivo z ní je trochu tmavší, plnější v chuti i struktuře, vydatnější a déle vás zasytí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-psenicna-celozrnna-jemne-mleta-1-kg-bio-probio

Mouka pšeničná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Pšeničnou celozrnnou mouku vám šetrně meleme v našem jedinečném bio mlýně. Pšeničnou celozrnnou moukou doplňte z 1/3 ke svým oblíbeným receptům. Celozrnné mouky mají oproti bílým více živin a vlákniny. Na naší mouce si zakládáme, protože známe každý její krok výroby. Rádi ji přidáváme do domácího chleba, housek i koláčových těst. Pečivo z ní je trochu tmavší, plnější v chuti i struktuře, vydatnější a déle vás zasytí.

Další informace zde: https://www.probio.cz/mouka-psenicna-celozrnna-jemne-mleta-1-kg-bio-probio

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
89 x [11%]
Věrnost
76 x [10%]
Velkorysost
78 x [10%]
Laskavost
74 x [9%]
Spolehlivost
77 x [10%]
Zásadovost
75 x [10%]
Poctivost
78 x [10%]
Dostatek pozornosti
92 x [12%]
Sebedůvěra
74 x [9%]
Smysl pro humor
73 x [9%]

Celkem hlasovalo : 786

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru