Kachní kaldoun s nudlemi

Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. A právě mrkev, celer a petržel obsahují mnoho vitaminů, minerálů i esenciálních olejů nezbytných pro naše zdraví. Aby byla polévka o něco hutnější, což oceníte především v chladném počasí, obohatili jsme ji o smetanu a nezapomněli přidat také nudle.

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 60 minut, náročnost: **

Ingredience:

  • 800 ml kachního vývaru
  • 200 ml smetany 33%
  • 1 menší cibule
  • 150 g kořenové zeleniny nakrájené na kostičky (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g květáku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 150 g širokých nudlí
  • 3 lžíce másla
  • 40 g hladké mouky
  • sůl, černý pepř, muškátový oříšek
  • hrst nasekané velkolisté petržele

Postup:

  1. Na lžíci másla orestujeme kořenovou zeleninu, květák i řapíkatý celer, vše nakrájené na kostičky. Až zelenina začne zlátnout, přidáme cibuli a ještě 10 minut restujeme a zalijeme vývarem. Jakmile vývar začne vřít, nalijeme smetanu a vaříme dalších 20 minut.
  2. Rozpustíme máslo v jiném rendlíku a nasypeme mouku a špetku muškátového oříšku. Na mírném ohni opékáme 5 minut. Hotovou jíšku necháme vychladnout a přes síto ji propasírujeme do vroucí polévky. Jíška se musí 5 minut provařit.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme vařené nudle

TIP: Na kachní vývar můžeme použít kachní krky a žaludky, které po uvaření obereme a použijeme jako vložku do polévky.

Zdroj fotografií a receptů: Akademie kvality.

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru