Fantova kavárna v první linii

Dne 15.6.2020 byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná Fantova kavárna na Hlavním nádraží v Praze. Cílem majitelů bylo navrátit sem původní secesní atmosféru a vzdát tak holt samotnému architektovi budovy pražského hlavního nádraží – profesorovi Josefu Fantovi. Když sem vstoupíte, máte pocit, jako by se zastavil čas. A vy se dokonce vrátili o pár desítek let zpět, kdy doba nebyla tak uspěchaná a měli jste čas vychutnat si lahodnou kávu a dopřát si i sladkou odměnu.

Bohužel se zde v tuto chvíli čas opravdu zastavil. Přišla druhá vlna Covid 19 a Fantova kavárna je nyní opět uzavřena. „Přemýšleli jsme i nad tím, že bychom nechali výdejní okénko. Bohužel v této době nejsou na hlavním nádraží téměř žádní cestující, proto to pro nás nemělo de facto takový význam.“ sdělil nám spolumajitel kavárny, Petr Patera.

„Jsme v tom již podruhé, první vlna nám posunula slavnostní otevření o 3 měsíce. Když jsme vyhráli výběrové řízení, které organizovalo SŽDC, tak všechny kroky a přípravy směřovali k březnovému grand openingu“ pokračoval. „Ale jsme si vědomi, že v tom nejsme sami, v této nelehké době.  Myslím, že je třeba se více semknout a pomáhat si, abychom to co nejdříve překonali a vše se pomalu ale jistě začalo vracet do normálu. Já sám jsem se rozhodl, že budu pomáhat tam, kde je to potřeba nejvíce a začal jsem spolupracovat s nemocnicí na Bulovce, kde se starám o bezpečný chod při testování. Je to náročnější, potřebuji to skloubit ještě se svou prací, ale vidím, že to má smysl. A to je na tom to podstatné. Další podstatnou věcí pro nás samozřejmě také je udržet Fantovu kavárnu v provozu. Investovali jsme do rozsáhlé rekonstrukce nemalé finance a i nyní nás to stojí hodně peněz a bohužel žádné výnosy.“ uzavřel Petr Patera

Nám nezbývá nic jiného než popřát hodně štěstí a držet palce nám všem, aby tato situace byla co nejdříve za námi, a vy jste tak mohli navštívit tuto oázu klidu s prvorepublikovým geniem loci.

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
175 x [10%]
Hospoda/hostinec
162 x [10%]
Pivnice
176 x [10%]
Vinárna
158 x [9%]
Kavárna
178 x [10%]
Čajovna
161 x [9%]
Bar
175 x [10%]
Bistro
172 x [10%]
Rychlé občerstvení
181 x [11%]
Cukrárna
161 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1699

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

Equal Pay Day

JDI nahoru