Fantova kavárna v první linii

Dne 15.6.2020 byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná Fantova kavárna na Hlavním nádraží v Praze. Cílem majitelů bylo navrátit sem původní secesní atmosféru a vzdát tak holt samotnému architektovi budovy pražského hlavního nádraží – profesorovi Josefu Fantovi. Když sem vstoupíte, máte pocit, jako by se zastavil čas. A vy se dokonce vrátili o pár desítek let zpět, kdy doba nebyla tak uspěchaná a měli jste čas vychutnat si lahodnou kávu a dopřát si i sladkou odměnu.

Bohužel se zde v tuto chvíli čas opravdu zastavil. Přišla druhá vlna Covid 19 a Fantova kavárna je nyní opět uzavřena. „Přemýšleli jsme i nad tím, že bychom nechali výdejní okénko. Bohužel v této době nejsou na hlavním nádraží téměř žádní cestující, proto to pro nás nemělo de facto takový význam.“ sdělil nám spolumajitel kavárny, Petr Patera.

„Jsme v tom již podruhé, první vlna nám posunula slavnostní otevření o 3 měsíce. Když jsme vyhráli výběrové řízení, které organizovalo SŽDC, tak všechny kroky a přípravy směřovali k březnovému grand openingu“ pokračoval. „Ale jsme si vědomi, že v tom nejsme sami, v této nelehké době.  Myslím, že je třeba se více semknout a pomáhat si, abychom to co nejdříve překonali a vše se pomalu ale jistě začalo vracet do normálu. Já sám jsem se rozhodl, že budu pomáhat tam, kde je to potřeba nejvíce a začal jsem spolupracovat s nemocnicí na Bulovce, kde se starám o bezpečný chod při testování. Je to náročnější, potřebuji to skloubit ještě se svou prací, ale vidím, že to má smysl. A to je na tom to podstatné. Další podstatnou věcí pro nás samozřejmě také je udržet Fantovu kavárnu v provozu. Investovali jsme do rozsáhlé rekonstrukce nemalé finance a i nyní nás to stojí hodně peněz a bohužel žádné výnosy.“ uzavřel Petr Patera

Nám nezbývá nic jiného než popřát hodně štěstí a držet palce nám všem, aby tato situace byla co nejdříve za námi, a vy jste tak mohli navštívit tuto oázu klidu s prvorepublikovým geniem loci.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru