Fantova kavárna v první linii

Dne 15.6.2020 byla slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná Fantova kavárna na Hlavním nádraží v Praze. Cílem majitelů bylo navrátit sem původní secesní atmosféru a vzdát tak holt samotnému architektovi budovy pražského hlavního nádraží – profesorovi Josefu Fantovi. Když sem vstoupíte, máte pocit, jako by se zastavil čas. A vy se dokonce vrátili o pár desítek let zpět, kdy doba nebyla tak uspěchaná a měli jste čas vychutnat si lahodnou kávu a dopřát si i sladkou odměnu.

Bohužel se zde v tuto chvíli čas opravdu zastavil. Přišla druhá vlna Covid 19 a Fantova kavárna je nyní opět uzavřena. „Přemýšleli jsme i nad tím, že bychom nechali výdejní okénko. Bohužel v této době nejsou na hlavním nádraží téměř žádní cestující, proto to pro nás nemělo de facto takový význam.“ sdělil nám spolumajitel kavárny, Petr Patera.

„Jsme v tom již podruhé, první vlna nám posunula slavnostní otevření o 3 měsíce. Když jsme vyhráli výběrové řízení, které organizovalo SŽDC, tak všechny kroky a přípravy směřovali k březnovému grand openingu“ pokračoval. „Ale jsme si vědomi, že v tom nejsme sami, v této nelehké době.  Myslím, že je třeba se více semknout a pomáhat si, abychom to co nejdříve překonali a vše se pomalu ale jistě začalo vracet do normálu. Já sám jsem se rozhodl, že budu pomáhat tam, kde je to potřeba nejvíce a začal jsem spolupracovat s nemocnicí na Bulovce, kde se starám o bezpečný chod při testování. Je to náročnější, potřebuji to skloubit ještě se svou prací, ale vidím, že to má smysl. A to je na tom to podstatné. Další podstatnou věcí pro nás samozřejmě také je udržet Fantovu kavárnu v provozu. Investovali jsme do rozsáhlé rekonstrukce nemalé finance a i nyní nás to stojí hodně peněz a bohužel žádné výnosy.“ uzavřel Petr Patera

Nám nezbývá nic jiného než popřát hodně štěstí a držet palce nám všem, aby tato situace byla co nejdříve za námi, a vy jste tak mohli navštívit tuto oázu klidu s prvorepublikovým geniem loci.

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
87 x [11%]
Věrnost
73 x [10%]
Velkorysost
75 x [10%]
Laskavost
71 x [9%]
Spolehlivost
75 x [10%]
Zásadovost
74 x [10%]
Poctivost
75 x [10%]
Dostatek pozornosti
89 x [12%]
Sebedůvěra
72 x [9%]
Smysl pro humor
70 x [9%]

Celkem hlasovalo : 761

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru