Šneci se špekem a pečeným česnekem

Pokud jste během vánočních svátků přeslazeni, pak byste si mohli pochutnat na našich šnecích z kynutého těsta. Aby vás nalákaly už jenom svou vůní, nesmí chybět trocha uzeného špeku a pečeného česneku, z něhož připravíme pikantní česnekovou pastu, ve které nechybí ani olomoucké tvarůžky. Výživovou hodnotu pokrmu a zároveň i celkovou chuť pozvednou sekané mandle a sušené brusinky. 
Počet porcí:
 6 porcí

Doba přípravy: 60 minut + kynutí

Náročnost: **

Ingredience:

  • 250 ml mléka
  • 50 g másla + navíc na vytření formy
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 485 g hladké́ mouky + navíc na podsypání
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 vejce
  • 250 g uzeného špeku, nakrájeného na nudličky
  • 12 stroužků̊ česneku se slupkou
  • 1 svazek šalvěje, rozebraný na lístky
  • 125 ml extra panenského oleje
  • 150 g olomouckých tvarůžků, strouhaných nahrubo
  • 65 g sušených brusinek
  • 70 g sekaných mandlí

Postup:

  1. Do teplého mléka dáme rozpustit máslo a cukr. Až bude mít mléko pokojovou teplotu, přidáme droždí a necháme 15 minut odpočívat, než se udělá kvásek.
  2. Smícháme mouku, sůl, vejce a kvásek a dobře těsto propracujeme aspoň 10 minut. Poté necháme těsto kynout 40 minut
  3. Do rozpálené trouby dáme špek, nakrájený na kostičky syreček a neoloupaný česnek a pečeme 10 minut. Poté špek si odložíme a z česneku, šalvěje a 80 ml olivového oleje uděláme v mixéru pastu.
  4. Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme. Potřeme půlkou česnekové pasty a posypeme půlkou špeku, mandlí a brusinek. Těsto zavineme do rolády a nakrájíme na 16 kousků, které vložíme do máslem vymazané formy. Totéž uděláme s druhou půlkou těsta. Šneky přikryjeme utěrkou a necháme kynout 35 minut.
  5. Po vykynutí těsto polijeme rovnoměrně zbylým olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě 180 °C cca 35 minut.

Tip: Věděli jste, že se bílé mouky vyrábějí pouze z jádra zrna? Ty celozrnné samozřejmě z celého zrna. Oproti bílým obsahují více vitaminů, stopových látek a také bílkovin. Bílkoviny nejsou obsaženy v přirozeně bezlepkových zrninách, jako jsou kukuřice, pohanka a další.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

AKTUALITY
Anketa

NECHÁTE SE OČKOVAT PROTI COVIDU?

ANO
98 x [23%]
Prozatím ne, ale uvažuji o tom
82 x [19%]
Spíše ne
88 x [20%]
Ještě nevím
79 x [18%]
Ne
87 x [20%]

Celkem hlasovalo : 434

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

21.3.2019 jsem svůj cestovatelský projekt odstartovala. Na poslední výpravu jsem se vydala v únoru 2020 a křížem krážem jsem s mojí Zuz prochodila Londýn,

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna.

Svět se změnil, takže nevím, zda ho někdy dokončím, i když slevím z původního projektu a nebudu navštěvovat nutně hlavní města, ale země jako takové...

Lenka Žáčková

Jsou to 3 roky, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

Návštěvnost
TOPlist
PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

Facebook

ASTRID SUN

JDI nahoru