Na vánoční stůl patří rybí polévka

Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Nebo do jaké míry se necháte inspirovat naším receptem. Pojali jsme ho tak, aby nejprve lahodil vašemu oku. Naše polévka je krásně barevná, díky čemuž působí svěžím dojmem. A právě tuto vlastnost si uchová i tehdy, jakmile ji ochutnáte. Jeden talíř možná nebude stačit.
Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

  • 600 ml rybího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 100 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 petržel
  • 50 g másla
  • 5 ks nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 50 ml smetany 33%
  • muškátový ořech, sůl, černý pepř
  • hrubá krupice
  • hladkolistá petržel

Postup:

  1. Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na másle do zlatova, potom přidáme cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a 15 minut vaříme.
  2. Přilijeme smetanu a provaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Na suché pánvi orestujeme hrubou krupici a nasypeme do polévky. Provaříme 5 minut
  4. a můžeme polévku odstavit. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Z kostí, které jsme použili na vývar, můžeme obrat maso a použít do polévky.

Tip: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
153 x [10%]
Rychlé občerstvení
159 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1518

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru