Na vánoční stůl patří rybí polévka

Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Nebo do jaké míry se necháte inspirovat naším receptem. Pojali jsme ho tak, aby nejprve lahodil vašemu oku. Naše polévka je krásně barevná, díky čemuž působí svěžím dojmem. A právě tuto vlastnost si uchová i tehdy, jakmile ji ochutnáte. Jeden talíř možná nebude stačit.
Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

  • 600 ml rybího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 100 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 petržel
  • 50 g másla
  • 5 ks nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 50 ml smetany 33%
  • muškátový ořech, sůl, černý pepř
  • hrubá krupice
  • hladkolistá petržel

Postup:

  1. Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na másle do zlatova, potom přidáme cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a 15 minut vaříme.
  2. Přilijeme smetanu a provaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Na suché pánvi orestujeme hrubou krupici a nasypeme do polévky. Provaříme 5 minut
  4. a můžeme polévku odstavit. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Z kostí, které jsme použili na vývar, můžeme obrat maso a použít do polévky.

Tip: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.

Zdroj fotografií a receptů: www.akademiekvality.cz

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
148 x [11%]
Aperol spritz
139 x [10%]
Cuba Libre
139 x [10%]
Piňa Colada
135 x [10%]
Daiquiri
143 x [10%]
Margarita
140 x [10%]
Cosmopolitan
151 x [11%]
Mai-Tai
126 x [9%]
Whiskey sour
135 x [10%]
Pisco sour
145 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1401

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru