Umíte pracovat i z domova? Ne? Tak trénujte, home office se stane samozřejmostí!

Koho z nás by na počátku roku 2020 napadlo, jak zvláštní rok je před námi? Více než polovina republiky byla na státních „dávkách“. Koho by napadlo, že téměř nedosažitelný zaměstnanecký benefit, kterým je práce z domova, bude u celé řady pozic samozřejmostí. Ba, co více, home office se bude v budoucnosti využívat podstatně více než v časech před pandemií koronaviru.

Čas však ukázal, že home office není pro každého a naplněné přání pracovat z domova se u všech pracovníků neosvědčilo. Zhruba pětina dotázaných by raději docházela na své pracoviště, potvrdila naše sonda mezi lidmi v zaměstnaneckém poměru, ale zjistili jsme také, že zhruba čtvrtina zaměstnanců se cítí spokojenější. Plné ruce práce budou mít na počátku roku oddělení lidských zdrojů, která známe také jako HR. Tato oddělení pomáhají vytvářet celý firemní systém a udržují chod podniku. Bývá často nedoceněné především zaměstnanci, ale i veřejností, ne každý si totiž umí představit rozsah práce tohoto specifického oddělení. Řada lidí ho považuje za nadbytečné a často na něj nahlíží jako na ty zbytečné zaměstnance, kteří ujídají ze společného koláče, aniž si to zaslouží.

Hlavním úkolem HR je výběr nových zaměstnanců, takových, které firma opravdu potřebuje či mají potenciál růstu a mohou se stát přesně takovými, jaké firma potřebuje. Je nutné si uvědomit, že jen pevný řetězec stojí za kvalitně odváděnou prací a udrží podnik v chodu i za složitých podmínek. Koronavirový čas ukázal, že bude nutné vytvořit nový standard již pro rok 2021, kdy se bude více kombinovat práce z domova a z kanceláře. Částečně bude pravděpodobně implementován v celé řadě firem. Home office už pravděpodobně nebude vysněným benefitem, ale samozřejmostí.

-lž-

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
368 x [13%]
Aperol spritz
258 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
258 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
255 x [9%]
Pisco sour
266 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2855

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru