Pražská Rezidence Helenika je ojedinělým developerským projektem

Přímo v srdci Královských Vinohrad vzniká ojedinělý developerský project. Noblesa vilového domu, nádherná zahrada a výhled na pražské panorama reprezentují jen zlomek výhod, jimiž se může Rezidence Helenika pyšnit. Stylové bydlení s autentickou atmosférou zosobňuje 12 luxusních bytů, které si díky citlivé rekonstrukci a nadčasovému architektonickému pojetí zachovají svůj jedinečný charakter. Tento zcela mimořádný rezidenční projekt se vyznačuje velkorysým pojetím standardů bydlení, vzdušnými prostory, elegancí a  naprostým soukromím. Vzhledem k tomu, že stavební povolení k celému projektu již nabylo právní moci, mohou se budoucí majitelé bytů těšit na nový domov již v první polovině roku 2022.

Kultivovaný půvab bytů podtrhuje jejich architektonická hodnota s původními prvky, funkčnost odpovídající nárokům soudobého životního stylu, dechberoucí výhledy a kosmopolitní nádech. Projekt tak reprezentuje výhodnou investici do současného bydlení prospěšnou i pro další generaci.

Lokalita

Vinohradská čtvrť dostala své jméno od vinic, které kdysi prosperovaly na jejím okraji, a je považována za jednu z nejkvalitnějších rezidenčních oblastí v Praze.Tato exkluzivní lokalita v centru Prahy disponuje skvělou dopravní i sociální infrastrukturou (školky, školy, dětské kroužky, sportoviště, parky, restaurace, kavárny, bary, trhy, obchody) a představuje tak ideální místo pro bydlení s rodinou i mladé páry.

V pěší vzdálenosti se nalézá Národní muzeum, Státní opera, Václavské náměstí, náměstí Míru a náměstí Jiřího z Poděbrad i Riegrovy sady, a mnoho populárních restaurací a kaváren (Ambiente Mánesova, Bar&Books, La Bottega, Aromi, Le Caveau, Monolok, Mezi Srnky a mnoho dalších).

Tato impozantní čtvrť nabízí zkrátka vše: elegantní architekturu, skvělé restaurace a kavárny, společenské, sportovní a kulturní vyžití a perfektní dopravní spojení do centra města i obchodních center. Zdobené secesní fasády a ulice lemované vzrostlými stromy, dostatek zeleně, pravidelné farmářské trhy a pulsující atmosféra činí Vinohrady velmi vyhledávaným místem.

Historie

Vila Helenika byla postavena v roce 1924 dle projektu významného architekta Maxe Spielmanna, působícího zejména za první republiky. Jeho nejznámější realizací je bankovní dům pro firmu Petschek v Praze, Petschkův palác a bubenečské vily pro členy rodiny Petschků — Friedricha Petschka (dnes sídlo Ruského velvyslanectví), - Mariannu Gellertovou, rozenou Petschkovou (původně velvyslanectví Čínské lidové republiky, dnes Památník národního písemnictví) a Otto Petschka (dnes rezidence velvyslance USA).

Stávající vila, jenž není kulturní nemovitou památkou, byla během minulého století několikrát přestavována. Komplexní stavební úprava, která ji nyní čeká, si bere za cíl objekt kompletně zrekonstruovat a vrátit vile její původní reprezentativní charakter. Vize zahrnuje zachování původních autentických prvků s přihlédnutím na současné standardy a požadavky bydlení. Na základě takto propracovaného plánu vznikne nová Rezidence Helenika.

Architektonický koncept

Respekt k původní architektuře, kterou navrhli naši předci, k řemeslnému detailu, jehož tradice skomírá, a kterou se snažíme oživit. Respekt k vyváženosti starých a nových prvků, bez kterých není možné v 21.století navrhovat bydlení nejvyšší kategorie. A také respekt ke každé individualitě klienta, který si do svého nového domova přinese kus sebe. To vše formovalo vizi tohoto výjimečného projektu. Najít a uchránit křehkou harmonii respektující původní dědictví a trendy současného bydlení.

Architekti exteriérů – CMCArchitects

Rezidenční vila reprezentuje historizující proud české meziválečné architektury. Ateliér CMC ARCHITECTS, s více než dvacetiletou zkušeností s přestavbami a konverzemi industriálních staveb a rezidenčním bydlením, navrhl sebevědomou rezidenční vilu, s pokorou k původní stavbě a zároveň s vlastní představou o moderním bydlení v centru hlavního města. Návrhem nástavby o jedno podlaží a změnou vnitřní dispozice se do vily vrátí její původní, čistě rezidenční funkce. Exteriér i interiér stavby si zachovává své charakteristické prvky a detaily, citlivě doplněné o moderní řešení rezidenční stavby ve vysokém standardu navržených materiálů a technického vybavení. 

 Architekti interiérů – DMAE Architects. 

Je volné uskupení a architektů, interiérových návrhářů, designérů a tvůrčích lidí. Těží zejména z pestré škály schopností a charakterů, vzájemné rozdíly jsou v tomto případě přínosem. Zkušenosti s návrhy jsou pouze jedním dílkem společné tvorby. Těmi dalšími pak vaše očekávání, potřeby, přání, touhy a sny. Tak u DMAE vzniká architektura jako cesta. Ať je zadáním rodinný dům, interiér pokoje, zahrada, nebo třeba nová čtvrť…, vše musí být v souladu a harmonii.

Více informací o projektu: www.rezidencehelenika.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru