Pečený pstruh s čočkovým ragú

Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.
Počet porcí:
4 porce, Doba přípravy: 90 minut, Náročnost: **

Ingredience:

  • 2 větší pstruzi
  • 200 g čočky Beluga
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 menší cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 40 g másla
  • olej
  • redukce z balzamikového octa
  • máta
  • sůl, černý pepř

Postup:

  1. Čočku dáme vařit na mírném plamenu do zeleninového vývaru lehce osoleného. Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a do zlatova opékáme v hrnci. Poté přidáme cibuli najemno nakrájenou. S orestovanou zeleninou promícháme uvařenou čočkou.
  2. Zalijeme 1 dl zbylého vývaru. Přidáme 20 g másla a dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidáme nasekanou mátu.
  3. Pstruha zbavíme šupin, připravíme z něj čtyři filety bez kosti. Rozpálíme pánev nalijeme dvě lžíce oleje a pečeme na kůži cca 2 minuty. Přidáme zbytek másla, filety otočíme a vypneme sporák. Filety necháme ještě minutu odležet na pánvi.

Zdroj www.akademiekvality.cz

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA

Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:

21.3.2019 jsem odstartovala svůj cestovatelský projekt výletem do Vídně. Chtěla jsem navštívit všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, ale netušila jsem, že zakrátko bude pozastaven. Projekt jsem změnila s ohledem na zněny, které přinesla pandemie a do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Na poslední výpravu jsem se vydala s mojí Zuz letos červenci. Bergamo, Milano a italský venkov. Bohužel 3. den večer naše cesta skončila… Zuza si zlomila nohu.

Kdo jsem?

Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepotřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Lenka Žáčková

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

 

Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru