Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Určitě jste už někde zaslechli, že je pohanka velmi cenná potravina. Její předností je např. obsah rutinu, který zpružňuje a posiluje naše cévy. Víte ale, jak ji připravit, aby vám zároveň chutnala? Uvařte ji protentokrát na sladko, a to v mandlové alternativě mléka se skořicí. Použijte med a dochuťte ji zkaramelizovanými jablky a hruškami, které dodají pokrmu šmrnc. Protože je pohanka přirozeně bezlepková a klasické mléko jsme nahradili mandlovým nápojem, mohou si na této dobrotě pochutnat i celiaci a lidé trpící alergií na mléčnou bílkovinu nebo laktózovou intolerancí.
Počet porcí:
4 porce, Doba přípravy: 40 minut (24 h na namočení pohanky). Náročnost: *

Ingredience:

  • 300 g pohanky
  • 400 ml mandlového mléka
  • 40 g másla
  • med
  • skořice
  • 3 jablka
  • 3 hrušky
  • cukr krupice

Postup:

  1. Pohanku namočíme do studené vody přes noc. Poté pohanku přecedíme a dáme vařit s mandlovým mlékem a mletou skořicí. Přibližně za 15 minut je pohanka hotová. Můžeme ji nechat vcelku nebo ji můžeme rozmixovat tyčovým mixerem úplně na kaši.
  2. Do kaše přidáme 20 g másla a dochutíme ji medem. Můžeme dát i špetku soli.
  3. Na pánvi nebo v kastrůlku se silným dnem zahříváme cukr. Jakmile začne vytvářet hrudky, protože se nerozpouští rovnoměrně, plamen stáhneme. Cukr dále mícháme, aby se hrudky rozpustily. Karamel ještě párkrát zamícháme, aby se spojil a všechen cukr roztál. Zalijeme trochou vody a necháme karamel odvařit. Do karamelu se zbytkem vody přidáme máslo
    a nakonec v karamelové omáčce prohřejeme jablka s hruškami.

Zdroj www.akademiekvality.cz

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
186 x [10%]
Josefína Bakošová
163 x [8%]
Dominik Navrátil
414 x [21%]
Machač
163 x [8%]
Iveta Řádková
153 x [8%]
Lucie Marim
157 x [8%]
Luděk Šmehlík
174 x [9%]
Klára Nademlýnská
175 x [9%]
Beáta Rajská
171 x [9%]
Miroslav Michael Knot
183 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1939

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru