Makové lívance se švestkovou omáčkou

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.

Počet porcí: 4 porce, Doba přípravy: 60 minut, Náročnost: *

Ingredience:

Postup:

  1. Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
    a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát.
  2. Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
  3. Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
  4. Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
148 x [11%]
Aperol spritz
138 x [10%]
Cuba Libre
139 x [10%]
Piňa Colada
135 x [10%]
Daiquiri
143 x [10%]
Margarita
140 x [10%]
Cosmopolitan
151 x [11%]
Mai-Tai
126 x [9%]
Whiskey sour
135 x [10%]
Pisco sour
145 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1400

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru