Co takhle se biohacknout? S funkčními potravinami Powerlogy to lze!

Biohacking zní možná zprvu trochu zvláštně, ale nejedná se o nic jiného než o aktivní přístup k výživě, spánku a pohybu. Vychází z toho, že správným individuálním nastavením těchto tří prvků je možné dosáhnout toho nejlepšího výkonu těla i mozku. V oblasti výživy staví tento přístup na konzumaci funkčních potravin, jejichž nabídka se na českém trhu naštěstí stále rozšiřuje. Nově tento sortiment obohatila slovenská značka Powerlogy, která je k dostání na rohlik.cz. Nabídku tvoří funkční čokoládové tyčinky, oříškové krémy, MCT oleje nebo přírodní kolagen.

Za značkou Powerlogy stojí populární slovenský biohacker Dušan Plichta, kterého k výrobě funkčních potravin inspirovaly vlastní zkušenosti se stravováním a tím, jak jeho tělo reaguje. na kterou potravinu. „Sám jsem svého času nebral ohled na správnou životosprávu a často jsem bojoval s vyčerpaností a únavou. A to nehovořím o mentální mlze, kdy se vám vůbec nic nechce… Začal jsem se touhle problematikou víc zabývat a hlavně na sobě všechno zkoušet. Nakonec jsem se rozhodl, že si založím firmu na výrobu funkčních potravin s vizí přinést lidem funkční nástroje, tím myslím jídlo, které posilní zdraví a podpoří energii těla a mysli,“ popisuje svoje začátky Dušan Plichta a dodává: „Jsem nadšený, že se nyní budeme moci tématu vědomého stravování a biologické hodnoty potravin více věnovat i v Čechách a nabídnout naše produkty všem, kteří se budou chtít biohacknout s námi.“

Co jsou to funkční potraviny

Pojmem funkční potraviny můžeme označit jen některé běžné potraviny ve vysoké kvalitě, které nám neubližují, ale naopak mají pro tělo přidanou funkci. Působí preventivně nebo podpůrně, můžou též ovlivňovat různé funkce v organismu, například upravují a zlepšují trávení, posilují imunitu a podobně. Funkčními můžou být i běžně konzumované potraviny z kvalitních zdrojů zpracované tak, aby o svoji funkčnost nepřišly. Patří sem například kváskový chléb, probiotické zakysané výrobky, kvalitní rostlinné oleje, celozrnné potraviny a cereální produkty obohacené o kyselinu listovou či vlákninu a další.

Funkční potraviny jsou též zpracované produkty obohacené o speciální podpůrné látky, které optimalizují životosprávu a zlepšují fyzický, ale hlavně mentální výkon. To je právě i případ produktů Powerlogy, které jsou vyráběné z nejkvalitnějších surovin.

Ranní káva s MCT olejem jako prostředek k vyšší výkonnosti mozku

Každý tuk, ať už jde o kokosový olej, máslo, nebo speciální MCT olej, je složen z mastných kyselin různé délky řetězce. Délka řetězce mastných kyselin rozhoduje o tom, jak dlouho a „lehce“ olej bude tělo trávit a jak rychle získá hodnotnou energii pro mozek. Hlavní rozdíl mezi MCT olejem a klasickým kokosovým olejem je ve složení kyselin – MCT olej z 99 % obsahuje pouze nejsnáze stravitelné mastné kyseliny „Medium Chain Triglycerides”, což je forma tuku se středně dlouhým řetězcem. Zároveň je bez chuti a bez zápachu a vznikl extrakcí právě z kokosového oleje. MCT olej se používá za studena do kávy (především ta ranní mozek nastartuje bez zdržování), smoothies nebo shaků. MCT přitom nezatíží trávení a ve správném protokolu podpoří přímou tvorbu ketonů, které mozku dodávají extra energii. I tento MCT olej od Powerlogy je nově k dostání na rohlik.cz.

Více informací naleznete na: www.powerlogy.cz

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA

Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:

21.3.2019 jsem odstartovala svůj cestovatelský projekt výletem do Vídně. Chtěla jsem navštívit všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, ale netušila jsem, že zakrátko bude pozastaven. Projekt jsem změnila s ohledem na zněny, které přinesla pandemie a do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Na poslední výpravu jsem se vydala s mojí Zuz letos červenci. Bergamo, Milano a italský venkov. Bohužel 3. den večer naše cesta skončila… Zuza si zlomila nohu.

Kdo jsem?

Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepotřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Lenka Žáčková

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

 

Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru