Jarní bio zeleninová polévka s červenou pšenicí a krutony

Červená pšenice je trendy, moderní, zajímavá, chutná a zdravá obilovina. Díky tomu, že nebyla nikdy přešlechtěna nese si v sobě cenné vlastnosti, působí jako antioxidant a chrání naše buňky proti nemocem a stárnutí a můžeme ji přímo nazvat léčivým obilím. PROBIO ji pěstuje na vlastní ekologické farmě a zpracovává v bio mlýně. Vyzkoušejte tuto jarní zeleninovou polévku s červenou pšenicí. 

Ingredience:

  • 100 g mrkve
  • 70 g jarní cibulky
  • 70 g pórku
  • 40 g řapíkatého celeru
  • 40 g petržele
  • hrst čerstvého špenátu
  • hrst mladých jarních kopřiv
  • čerstvý tymián
  • 2 lžíce oleje olivového Biolinie
  • hrst petrželky
  • cca 800 ml vody
  • 200 g brambor
  • pepř, sůl, libeček
  • 80 g červené pšenice bio PROBIO
  • 100 celozrnného pečiva

Postup:

  1. Červenou pšenici uvaříme pod pokličkou v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a petržel nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme pórek a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka, přidáme zeleninu a osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.
  2. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Ke konci varu přidáme červenou pšenici, nasekaný čerstvý špenát, kopřivy a čerstvý tymián.
  3. Dochutíme mořskou solí, libečkem a petrželkou. K polévce podáváme krutonky z celozrnného pečiva.

Autor: Probio

KUSMI TEA 28denní čajový rituál na posílení imunity

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
POČASÍ
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA

Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:

21.3.2019 jsem odstartovala svůj cestovatelský projekt výletem do Vídně. Chtěla jsem navštívit všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, ale netušila jsem, že zakrátko bude pozastaven. Projekt jsem změnila s ohledem na zněny, které přinesla pandemie a do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna. Na poslední výpravu jsem se vydala s mojí Zuz letos červenci. Bergamo, Milano a italský venkov. Bohužel 3. den večer naše cesta skončila… Zuza si zlomila nohu.

Kdo jsem?

Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepotřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Lenka Žáčková

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

 

Facebook

Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru