Zdeněk Pohlreich s Alicíé Bendovou točili v Miele dalčí díl pořadu VAŘTE DOMA JAKO ŠÉF

Společenský život se zastavil, nefungují restaurace, kavárny ani oblíbené hospůdky, bohužel a asi ještě nějaký čas zůstanou. Mnoho z nás se v minulém roce stalo mistry domácí kuchyně, protože nám nic jiného nezbylo. Přemýšlíte-li, čím překvapit své blízké, určitě vám přijde vhod inspirace z Miele Experience Centra v Praze. Pozvání Zdeňka Pohlreicha do sedmého dílu online pořadu Doma jako šéf přijala tentokrát herečka a moderátorka Alice Bendová, která velice ráda a navíc skvěle, vařila i před coronovými časy.

Podívejte se, jak se jí společně s vyhlášeným šéfkuchařem podařilo připravit delikátního candáta v kořeněné krustě s křenovými brambůrkami nebo hruškový závin s drcenými mandlemi a skořicí. Toto jídlo je prý jediné, které Alice Bendová neumí, i když ho její děti stále milují. Zvládne tentokrát „hruškovou výzvu“?

Věříme, že stejně jako Alice Bendová oceníte jednoduchou přípravu pokrmů, které vás nadchnou pestrou směsicí chutí.

„V dovedných rukou kuchařových se ryba může stát nevyčerpatelným zdrojem výjimečných chuťových požitků,” prohlásil jeden z nejznámějších labužníků, francouzský myslitel a právník Jean Anthelme Brillat-Savarin. Přesvědčte se, že to platí i pro našeho candáta v kořeněné krustě připravované na spotřebičích Miele v Miele Experience Center v Praze.

Recepty:

Candát v kořeněné krustě s křenovými bramborami

4 porce

Ingredience:

  • 25 g panko strouhanky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 porce z candáta (à 350–400 g)
  • 1 menší hrst koriandru
  • 1 menší hrst hladkolisté petržele
  • ½ lžičky drceného černého pepře
  • ½ lžičky drceného červeného pepře
  • ½ lžíce hrubší mořské soli
  • sůl a čerstvě mletý pepř
    Příloha:
  • 800 g brambor typu B
  • 2 jarní cibulky
  • 20 g čerstvého křenu
  • 100 g másla
  • sůl

Postup:

Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 20–25 minut. Mezitím opražte panko strouhanku nasucho v pánvi. Vsypte ji do mísy. V pánvi rozehřejte polovinu oleje. Rybu zlehka osolte, opepřete a postupně opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, trvá to asi 8–10 minut. Před každým vložením ryby přilijte olej. Upečené ryby skládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte s opraženou panko strouhankou, oběma pepři a mořskou solí. Ve směsi obalte z obou stran opečené ryby.

Uvařené brambory slijte, nechte mírně zchladnout, abyste se jich mohli dotknout, oloupejte je a rozmačkejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, křen oloupejte a nastrouhejte. Máslo rozehřejte ve větší pánvi nebo v hrnci, orestujte na něm cibulku dozlatova, zhruba 1 minutu, přidejte rozmačkané brambory a čerstvě strouhaný křen, osolte a podávejte s rybou v kořeněné krustě.

Hruškový závin

4 porce

Ingredience:

  • 8 hrušek, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 4 lžíce třtinového cukru muscovado
  • 100 g mandlové mouky
  • 60 g mandlí, nasekaných nahrubo
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce hruškovice
  • 450 g plundrového těsta
  • hladká mouka na pomoučení
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky promíchejte s cukrem, moukou, mandlemi, skořicí a hruškovicí. Těsto vyválejte na pomoučené ploše na 5mm plát, doprostřed rozprostřete hruškovou směs, zabalte jako závin, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, zhruba 20–25 minut.

">VAŘTE DOMA JAKO ŠÉF - 7. díl:

Pozn.: Při natáčení pořadu byla dodržena aktuální hygienická opatření v souvislosti s pandemií COVID-19.

www.miele.cz                            

 FCB: @Miele.CZ                          

 #domajakosef

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Anketa
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA:
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

21.3.2019 jsem svůj cestovatelský projekt odstartovala. Na poslední výpravu jsem se vydala v únoru 2020 a křížem krážem jsem s mojí Zuz prochodila Londýn,

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna.

Svět se změnil, takže nevím, zda ho někdy dokončím, i když slevím z původního projektu a nebudu navštěvovat nutně hlavní města, ale země jako takové...

Lenka Žáčková

Jsou to 3 roky, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

Facebook

POČASÍ
Návštěvnost
TOPlist
JDI nahoru