Kateřina Zemanová během dvou dnů předala stovky roušek, desinfekcí, krémů a vitamínů

Na dvoudenní okružní jízdu po Královehradeckém a Olomouckém kraji a města Prahy se ve jménu Nadačního fondu Miloše Zemana, vydala dcera prezidenta Kateřina Zemanová. Podpořila pracovníky zdravotnických a sociálních zařízení ve vybraných místech, přivezla jim roušky, desinfekci, krémy na ruce, vitamíny a ovoce. Kateřina Zemanová také pomohla se závěrečnou tečkou za 1. ročníkem projektu Anděl mezi zdravotníky jeho řediteli Davidovi Novotnému.

První zastávkou byla Fakultní nemocnice Bulovka, kde Kateřina Zemanová spolu s MUDr. Kristýnou Herrmannovou, 3. vítězkou projektu Anděl mezi zdravotníky, předala nemocnici 2 000 roušek od společnosti Medilab a desinfekční prostředky, vitamíny Nutricius, krémy na ruce Ryor a ovoce. „Paní doktorka Herrmannová je kmenovým zaměstnancem naší infekční kliniky, je to kvalitní lékařka se zájmem o věc. Dělá to s nadšením, espritem, baví jí to, a to je strašně důležité. Jsme na ni pyšní,“ krátce uvedla primářka MUDr. Hana Roháčová, Ph.D z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí a dodala: „ Je pro nás čest, že přijela Kateřina Zemanová a je to vědomí toho, že na nás někdo myslí, a že se práce zdravotníků nebere samosebou. Nyní je práce extrémně těžká, zdravotníci si zaslouží velkou péči a úctu.“ Setkání se zúčastnila náměstkyně ošetřovatelské péče Fakultní nemocnice Bulovka Mgr. Soňa Mendlová.

Další zastávka vedla do filmy Medilab v Českém Meziříčí, kde si Kateřina Zemanová v doprovodu majitele Roberta Zaketoviće prohlédla linku na výrobu vysoce kvalitních ústenek. „Linka je navržená Medilabem, vyrobená v Čechách a je jedinečná v tom, že vyrábí jak gumičkové, tak vázací ústenky. Roušky jsou jedinečné i svým designem. Ohlasy jsou kladné, protože nejen líbí, ale hlavně pro nositele zajišťují maximální komfort. V sortimentu máme také desinfekční prostředky, rukavice a zdravotnickou techniku,“představil Robert Zaketović slečně Zemanové své království.

V Náchodě čekali Kateřinu Zemanovou dvě zastávky. Jedna v Domově pro seniory Marie s panem ředitelem Jaromírem Vejrychem a druhá v Střední odborné škole sociální a zdravotnické - Evangelické akademii v Náchodě s panem ředitelem Davidem Hanušem. „Nechci vyzdvihovat jedno zařízení nad druhé, protože jenom to, že jsme na dva dny dovedli s Davidem Novotným spojit síly a podařilo se navštívit některé nemocnice, centra a školu jsem hodně ráda. Bylo vidět, že lidé svoji práci dělají srdcem a jsem ráda, že jsem jim mohla poděkovat, popřát hodně sil a přivézt roušky a desinfekci Medilab, vitamíny Nutricius, krémy Ryor a ovoce,“ uvedla Kateřina Zemanová.

Ve Schrothových léčebných lázních v Dolní Lipové očekával Kateřinu Zemanovou nejen ředitel společnosti Ing. Michal Dyntera a Ing. Petr Lukáš, šéf firmy Proma Reha a zároveň viceprezident Hospodářské komory ČR Radek Jakubský, ale i 2. vítězka projektu Anděl mezi zdravotníky Veronika Lukášová. Jednu z výher, lehátko od firmy Proma Reha v hodnotě 70 000 korun, věnovala Veronika právě lázním, kde pracuje. „Svoji výhru jsem věnovala lázním, aby se nám vybavení trochu doplnilo. Nominaci do soutěže, jsem nepřijala kvůli, ale proto, že si to lázně a její zaměstnanci zaslouží. Jsme stále v provozu. Léčíme kožní, psychiatrické problémy a indikace s látkovou výměnou. Nyní se přidali také klienti po Covid-19. Lidé se tady rozdýchají a upevní si zdraví.“ Setkání se zúčastnili náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Ing. Jan Šafařík a Milena Sokolová členka zastupitelstva Olomouckého kraje pro cestovní ruch a vnější vztahy. Starosta Dolní Lipová Ing. Lubomír Žmolík.

Další zastávka byla v Alzheimercentru v Pardubicích, kde paní ředitelce Evě Kunátové opět předala dezinfekci, vitamíny, krémy na ruce a ovoce. Kateřina Zemanová nakonec nastínila i další plány, které jménem Nadačního fondu Miloše Zemana podnikne. „Ráda bych v nejbližší době navštívila ještě další Alzheimercentra, podle toho, jak nám to epidemiologická situace dovolí a pak, David Novotný mě požádal, abych se stala patronkou také 2. ročníku Anděl mezi zdravotníky. Toho si moc vážím, protože on dovede ideálně propojit svoje znalosti s mými možnostmi a jsem schopni vytvořit přínosný projekt. Přislíbila jsem mu účast i na jeho další soutěži Muž roku, slyšela jsem, že i oni mohou pomoci, tak proč to nespojit zase do nějakého projektu,“ kula plány Kateřina Zemanová. A na otázku, jestli na Muže roku vezme svého případného přítele, se smíchem ihned reagovala: „Já přijedu bez partnera a odjedu s Mužem roku,“ a na závěr přidala své představy o muži svých snů: „Hlavně, aby to měl v hlavě srovnané, stál nohama na zemi a byl to slušný a upřímný člověk. A také, aby s ním byla legrace.“

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
198 x [11%]
Aperol spritz
184 x [10%]
Cuba Libre
190 x [10%]
Piňa Colada
184 x [10%]
Daiquiri
185 x [10%]
Margarita
187 x [10%]
Cosmopolitan
201 x [11%]
Mai-Tai
166 x [9%]
Whiskey sour
184 x [10%]
Pisco sour
191 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1870

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru