Nadívaná krůtí prsa

Časová náročnost: 120/90 minut, 6 porcí

Ingredience:

Na meruňkovou hmotu

  • 1 cibule
  • 120 g nakrájených sušených meruněk
  • 1 polévková lžíce másla
  • 50 ml suchého sherry
  • sůl
  • cayennský pepř

Na krůtí prsa

  • 1 zpracované krůtí prso

Na zeleninu

  • 1 kg mrkve na silná kolečka
  • 2 svazky jarní cibulky (à 150 g) na
  • tenké kroužky
  • pepř

Na nádivku

  • 100 g tvarohového sýru, tučného
  • 1 čajová lžička medu
  • 100 g anglické slaniny, na plátky
  • Na orestování
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Na šťávu z pečeně

  • 100 ml suchého sherry
  • 100 ml slepičího vývaru
  • 100 g smetany
  • 30 ml suchého sherry
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 polévková lžíce potravinářského škrobu

Postup:

  1. Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa.
  2. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a jarní cibulky vložíme do napařovací misky s plným dnem, osolíme a opepříme.
  3. Meruňkovou hmotu necháme mírně vychladnout, smícháme s tvarohovým sýrem, ochutíme solí, cayennským pepřem a medem.
  4. Natřeme na pečínku, kterou obložíme plátky slaniny. Pečínku srolujeme, svážeme kuchyňskou nití a ze všech stran prudce orestujeme v rozpáleném slunečnicovém oleji.
  5. Nadívaná krůtí prsa položíme na zeleninu v napařovací misce. Šťávu z pečeně zalijeme sherry a slepičím vývarem, nalijeme na zeleninu a připravujeme podle 2. kroku přípravy.
  6. Šťávu z pečeně nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit, ochutíme solí, pepřem a sherry. Potravinářský škrob rozmícháme s vodou a omáčku tím zahustíme.

Příslušenství:

  • 2 napařovací misky s plným dnem
  • potravinářská fólie
  • kuchyňská nit
  • palička na maso
  • Recept od Miele z parní trouby

www.miele.cz

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
186 x [10%]
Josefína Bakošová
163 x [8%]
Dominik Navrátil
414 x [21%]
Machač
163 x [8%]
Iveta Řádková
153 x [8%]
Lucie Marim
157 x [8%]
Luděk Šmehlík
174 x [9%]
Klára Nademlýnská
175 x [9%]
Beáta Rajská
171 x [9%]
Miroslav Michael Knot
183 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1939

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru