Anděl mezi zdravotníky 2020: Emeritní ředitel záchranky František Ždichynec si převzal první cenu

Anděl mezi zdravotníky 2020 byl poprvé udělen na konci loňského roku. Z rukou Davida Novotného, ředitele soutěže, převzal vítěz MUDr. František Ždichynec. Klíčky od luxusního vozu Kia Sportage na něho ještě nějaký čas čekaly. Nablýskané nové auto Františka Ždichynce vyloženě nadchlo. Tento krasavec bude dělat panu doktorovi radost po celý rok.

„Mám dvě auta jiné značky, ale tohle se mi hodně líbí. Bohužel, nemám s ním kde parkovat. Bydlím na Vinohradech a tam to není jednoduché. Mám čím jezdit a stejně není kam, ani na chatu se teď nedostanu. Uvažujeme o tom, jestli by auto po tu dobu nešlo využít na pražské záchrance, kde stále na částečný úvazek pracuji jako koroner,“ uvedl s úsměvem emeritní ředitel pražské záchranky a mluvčí ZZS hl. m. Prahy Jana Poštová souhlasně přikyvovala: „Že by se z auta stalo lékařské vozidlo pro naše posádky, to asi ne. Ale je reálné, že by dokázalo někde v provozu těmto posádkám pomáhat. Doktor Ždichynec je legenda naší záchranky a jsme na něj nesmírně pyšní. I svým umístěním v soutěži dokázal, jak velkou osobností je. I když k účasti v projektu Anděl mezi zdravotníky jsme ho museli přemlouvat,“ prozradila Jana Poštová.

Předseda představenstva Autobond Group a.s. Milan Štědra byl rád, že auto předává do rukou zkušeného řidiče. Vždyť František Ždichynec kdysi začínal na záchrance jako řidič. „Jsme rádi, že jsme se Anděla mezi zdravotníky zúčastnili. Vítěz byl i mým favoritem a doufám, že mu roční užívání vozu udělá radost. Na příští ročník se těším a doufám, že se sejdeme už bez roušek.“ Též další část výhry vítěze Anděla mezi zdravotníky, 2 000 kusů roušek od firmy Medilab České Meziříčí, putovala z rukou majitele firmy Roberta Zaketoviće na pražskou záchranku.

Zcela netradičně přítomní pokřtili také kalendář Anděl mezi zdravotníky, který nafotil Jiří Herman ml. v resortu Chateau Šanov. Alkohol se použít nesměl, a tak kmotři vzali zavděk desinfekci. Ze známých osobností, které můžete v kalendáři vidět, se křtu zúčastnili Marcela Březinová, Mojmír Maděrič, Bára Fišerová, Lucie Zedníčková s dcerou Amélií Pokornou.

Zpěvačka Marcela Březinová se v kalendářimůže pyšnit fotografií s vítězem Františkem Ždichyncem. „S Františkem se fotilo krásně, on je neskutečně vtipný a hodně jsme se u toho nasmáli. Přeji mu, aby s novým autem najel spoustu kilometrů bez nehod a s láskou. Já řídím už hodně dlouho a ráda. Mne to uklidňuje. Můj auťák sice není nejmladší, ale miluju ho. Učím se při jízdě texty, poslouchám muziku, audioknihy. Jo, mám to auto ráda.“

Mojmír Maděrič zase přemýšlet, jak v této době bude přejíždět z okresu do okresu. „My žijeme na venkově, z chalupy jsme si už před lety udělali trvalé bydliště a máme tam velkou zahradu. Čerstvý vzduch si tedy užiju tam. Proto se mi stává, že často zapomínám na roušku či respirátor. Dal jsem si zásobu do auta, ale svazuje mě to. A příští týden musím k doktorovi, už jsem si připravil žádanku a vytiskl příslušné formuláře pro případnou silniční kontrolu. Doufám, že to bude v pořádku. Jsem vzorný,“ pochválil se doktor ze seriálu Modrý kód a Sestřičky.

Také herečka Bára Fišerová má v kalendáři svoji fotografii a Anděl mezi zdravotníky byl pro ni nezapomenutelný zážitek. „Jsem ráda, že jsem se pomocí rolí v lékařských seriálech a Andělovi přiblížila do světa zdravotníků. I když z nich mám velký strach, hodně si jejich práce vážím. Panu Ždichyncovi přeji samé šťastné jízdy a je od něj velkorysé, že ho chce dát svoji výhru k dispozici záchrance.“

Ředitel soutěže Anděl mezi zdravotníky David Novotný tímto zakončil první ročník a už přemýšlí o nastávajícím. „Uspořádat první ročník v nepříznivých covidových podmínkách bylo hodně náročné, ale povedlo se. 2. ročník je plánovaný na 28. srpna v Náchodě a opět se mohou hlásit pracovníci ze zdravotnictví a sociálních služeb, medici, lékárníci. Už mi začínají chodit přihlášky,“ uvedl na závěr David Novotný a doufá, že se s Františkem Ždichyncem, jako čestným hostem, opět potká v Náchodě při druhém ročníku projektu Anděl mezi zdravotníky.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru