Nepečený dort s tvarohem a broskvemi

Venku už pomalu teploty stoupají, proto nastal čas připravit si nepečený dort provoněný a proslazený ovocem. Aby byl opravdu jemný, přimíchali jsme k tvarohu také smetanu ke šlehání. Dort lemují piškoty namočené ve šťávě z broskví a v griotce. Ty jsme také použili na spodek dezertu a další vrstvení, kdy se střídají s nadýchanou tvarohovou směsí a šťavnatými broskvemi. Pokud toužíte po jiném ovoci, vyberte si podle vašeho přání. Už se vám také sbíhají sliny?

Počet porcí: 13 porce, Doba přípravy: 60 minut, Náročnost: *

Ingredience:

400–500 g cukrářských piškotů

80 g krupicového cukru

750 g měkkého tvarohu

250 ml 33% smetany

14 g želatiny (plátkové)

citronová kůra

1 vanilkový lusk

1 větší plechovka zavařených broskví

griotka

Postup:

  1. Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a skládáme je pocukrovanou stranou ven podél ráfku dortové formy. Piškoty jsou namočené ve šťávě z broskví a griotky. Zbytky piškotů dáme na dno formy.
  2. Tvaroh s citronovou kůrou a vanilkovými semínky. Ve 200 ml teplé vody rozpustíme želatinu
    a smícháme s asi 150 ml tvarohu. Dobře vyšleháme, a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu.
  3. Poté dort prokládáme tvarohem, piškoty a broskvemi.
  4. Poslední vrstva je zakončená tvarohem. Dort necháme ztuhnout a na ozdobu nakrájíme broskve na měsíčky a přelijeme zbytkem želatiny.

Náš tip: Zkuste vařit z lokálních potravin. Kde je můžete zakoupit? V obchodních řetězcích, na farmářských trzích, formou prodeje ze dvora a v prodejnách s potravinami. Navíc mnohé obchodní řetězce mají speciální koutky plné regionálních potravin.

Zdroj fotografií a receptů: Akademie kvality.

PURE fest

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
135 x [10%]
Josefína Bakošová
110 x [8%]
Dominik Navrátil
322 x [24%]
Machač
115 x [8%]
Iveta Řádková
98 x [7%]
Lucie Marim
107 x [8%]
Luděk Šmehlík
119 x [9%]
Klára Nademlýnská
119 x [9%]
Beáta Rajská
120 x [9%]
Miroslav Michael Knot
124 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1369

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“

Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru