Jak na bábovku z Levandulového údolí

Levandule lékařská je královnou bylin, se kterou můžete kouzlit i v kuchyni. Její pozitivní vliv na naše zdraví i psychickou pohodu jistě ocení každý. Tentokrát pro vás Levandulové údolí připravilo recept na skvělou levandulovou bábovku.
Levandulová bábovka s BIO Levandulí Chodouňskou

Ingredience:

  • 170 g cukru – ideálně náš BIO levandulový cukr (tím lze nahradit lžíci levandulových květů – viz níže)
  • 200 g změklého másla
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
  • 300 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového (případně skořicového) cukru
  • 1 lžíce levandulových květů (suché, čerstvé) – pokud nemáte náš BIO levandulový cukr
  • máslo a strouhanka na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Oddělíme žloutky a bílky. V míse utřeme máslo s cukrem, postupně přidáme žloutky jeden po druhém a vše pěkně promícháme. Do směsi přidáme tvaroh a znovu promícháme.
  2. V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, levandulový cukr (levandulový květ) a vanilkový cukr. Použít lze i skořicový cukr, protože skořice si s levandulí rozumí více než dobře.  Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
  3. Z bílků ušleháme sníh a pomalu vmícháme do těsta.
  4. Těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a pečeme v troubě předehřáté na 180 ºC asi 40-50 minut, propečení kontrolujeme „špejlovým“ testem.
  5. Po upečení necháme bábovku 10 minout odpočinout ve formě, poté ji opatrně vyklopíme. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit třeba snítkou levandule.

Dobrou chuť a na zdraví s BIO Levandulí Chodouňskou!

Instagram: @levandulove.udoli

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
60 x [12%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
52 x [10%]
Laskavost
48 x [9%]
Spolehlivost
52 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
51 x [10%]
Dostatek pozornosti
59 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 519

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru