Chcete si pořídit sušičku prádla? Poradíme vám nač se při koupi zaměřit.

Sušička prádla získává stále pevnější místo v mnoha domácnostech. Není divu, tento skvělý pomocník totiž vaše prádlo nejen perfektně vysuší i v případě nedostatku místa nebo nepříznivého počasí, ale také ušetří čas při žehlení. Sušička dokáže také odstranit uvolněná textilní vlákna a prach z oblečení, které navíc krásně nadýchá a případně i provoní. Na co se zaměřit, pokud se rozhodnete nový přístroj do své domácnosti pořídit, jsme se zeptali Jiřího Šeby, školitele Miele ČR.

Odborníci dnes doporučují pořídit si sušičku s tepelným čerpadlem, která pomáhá šetřit elektrickou energii. U ní bychom se měli soustředit na hygienu a čištění filtrů tepelného čerpadla. „Miele nabízí technologii EcoDry, která kombinuje filtrační síta v plnicím otvoru a pratelný soklový filtr. Pozor bychom si měli dát na přístroje s absencí soklového filtru, případně s jiným alternativním řešením, které zdánlivě zjednodušuje péči o sušičku. Zde totiž hrozí zanesení tepelného výměníku, následně pak z důvodu sníženého průtoku vzduchu dochází k prodloužení doby trvání sušicích programů a s tím spojenému navýšení spotřeby elektrické energie,“ říká Jiří Šeba. Co se týká kondenzátu, jeho odvod přímo do odpadu je praktickou alternativou k standardní nádobě na kondenzát, kterou je nutné pravidelně vylívat.

Jistě si přejeme, aby nám prádlo sloužilo v dobré kondici co nejdéle, proto bychom měli klást důraz také na maximální šetrnost při jeho sušení. Sušičky Miele jsou vybaveny voštinovým bubnem, jehož patentovaná voštinová struktura zabraňuje nadměrnému mechanickému namáhání textilií. Prádlo jen lehce klouže po struktuře sušicího bubnu díky tvorbě vzduchového polštáře.

Pro rovnoměrné a šetrné sušení, bez vzniku nadměrného pomačkání textilií, je důležitý také velký objem bubnu (v případě Miele 120 litrů) a dodržení pro program doporučeného naplnění (v kg). Oceníte ho také při sušení velkých a objemných kusů, jako jsou např. polštáře nebo deky.

„Sušičky Miele se mohou pyšnit také nejvyšší třídou účinnosti kondenzace. Těsnost přístroje zabraňuje úniku vlhkého teplého vzduchu mimo sušičku. U nekvalitních přístrojů totiž vede následná kondenzace a vznik vlhkosti (zejména v malých prostorách) až ke vzniku nebezpečných plísní,“ dodává Jiří Šeba.

A jaké další komfortní funkce nabízí sušičky Miele (v závislosti na modelu)? PerfectDry umožňuje na stupeň přesné sušení díky zohlednění tvrdosti vody. Poté dochází k vhodnému upravení procesu sušení. To zabraňuje nedostatečnému usušení anebo přesušení prádla.

Při plném naplnění bubnu se díky funkci EcoSpeed zkrátí doba sušení o 20 minut, v případě menšího množství prádla je úspora cca 10 %.

Také tak milujete vůni čerstvě vypraného a vysušeného prádla? Funkce FragranceDos zajistí jeho dlouhodobé provonění - na výběr máte z 5 variant vůní.

Jistě se vám nejednou stalo, že jste zapomněli do pračky či sušičky přidat nějaký kousek prádla, třeba dětskou ponožku nebo svůj oblíbený svetr. To už vás díky šikovné funkci AddLoad nemusí trápit - prádlo lze přidat nebo vyjmout i v průběhu procesu praní či sušení.

Samozřejmostí jsou, stejně jako u ostatních přístrojů Miele, přísné testy kvality na dobu životnosti až 20 let. Se sušičkou Miele s tepelným čerpadlem zkrátka nešlápnete vedle!

Více informací naleznete zde.

www.miele.cz  

www.alcronhotel.com                           

FCB:@Miele.CZ

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
356 x [13%]
Aperol spritz
246 x [9%]
Cuba Libre
262 x [10%]
Piňa Colada
247 x [9%]
Daiquiri
252 x [9%]
Margarita
351 x [13%]
Cosmopolitan
269 x [10%]
Mai-Tai
231 x [9%]
Whiskey sour
244 x [9%]
Pisco sour
255 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2713

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru