Mezi antigenními testy na českém trhu jsou propastné rozdíly

Už více než rok žijeme jakoby v jiném světě. Pomalu přivykáme novým způsobům, které se stávají nepříjemnými zvyklostmi, ale snažíme se je chápat. K ulehčení celé této situace je však nezbytné, aby naši politici vyhodnocovali stav objektivně a přijímali ta nejlepší rozhodnutí, která se týkají i trhu se vším, co souvisí s pandemií. Je nezbytné, aby naslouchali hlasům vědců, kteří nepolitikaří.

Výrobci testů na detekci SARS-CoV-2 uvádí citlivost a přesnost, která ale ve většině případů neprošla nezávislým posouzením. Nebyla totiž provedena důkladná studie, o které víme, že je časově náročná a vyžaduje velký počet vzorků. Tohoto úkolu se ujala skupina vědců z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB) pod vedením Jana Konvalinky.  

Vyvinuli rychlý způsob posouzení limitu detekce antigenních testů. Nová metoda umožňuje rychle vyhodnotit a porovnat různé typy testů mezi sebou. Porovnali celkem 13 různých testů dostupných na českém trhu, konkrétně: Ecotest, Abbott Panbio, SD Biosensor, Lepu, Humasis, Testsealabs, Safecare, Flowflex, Saligen, Biosynex, Zandcell, V-Check a Diaquick. Jejich vyhodnocení ukázalo, že se jejich detekční limity významně liší. Rozdíl mezi testem s nejnižší detekcí, testem schopným zachytit nejmenší množství hledaného viru a testem s nejvyšším limitem detekce je neuvěřitelně až stonásobný.

Zdroj: ÚOCHB

-lz-

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
54 x [11%]
Věrnost
45 x [10%]
Velkorysost
47 x [10%]
Laskavost
44 x [9%]
Spolehlivost
48 x [10%]
Zásadovost
47 x [10%]
Poctivost
46 x [10%]
Dostatek pozornosti
53 x [11%]
Sebedůvěra
43 x [9%]
Smysl pro humor
43 x [9%]

Celkem hlasovalo : 470

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru